“ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ANTIGOLD ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ;;”

thes_7Σε μια δημοκρατική χώρα όπως η Ελλάδα είναι αναπόφευκτο να υφίστανται διαφωνίες ορισμένης μερίδας πολιτών στις αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης και στις αποφάσεις της πλειοψηφίας.

Αποτελεί δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών της χώρας μας να διαφωνούν και είναι σεβαστή η διαφωνία τους.

Σεβαστή είναι επίσης και η εκδήλωση της διαφωνίας τους με ειρηνικές μορφές διαμαρτυρίας, οι οποίες δεν αντιβαίνουν το νόμο.

Σεβαστός είναι και ο αγώνας της μειοψηφίας να μεταβάλει τη θέση της πλειοψηφίας με την οποία διαφωνεί, εφόσον δεν μεταχειρίζεται τρομοκρατία και βία.

Το ανωτέρω πλαίσιο είναι το γενικό πλαίσιο στο οποίο θα έπρεπε να κινούνται οι antigold, οι οποίοι αποτελούν χαρακτηριστική περίπτωση μερίδας πολιτών που διαφωνούν με τη θέση της πλειοψηφίας και το σχεδιασμό της κεντρικής διοίκησης και αγωνίζονται να ανατρέψουν την κατάσταση. Πως αγωνίζονται όμως;

Μέχρι σήμερα ο αγώνας των antigold χαρακτηρίζεται από τρομοκρατία εναντίον των πολιτών που συμφωνούν ή είναι ουδέτεροι στην επένδυση χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική, προβάλλοντας μία σειρά από κινδύνους και πιθανά σενάρια θανατηφόρων καταστροφών, από βιαιότητες εναντίον των εργαζομένων στην επένδυση και βέβαια από παρανομίες με πλέον χαρακτηριστική την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο των Σκουριών το 2013.

Ως αποτέλεσμα αυτής τους της πρακτικής είναι να έχει διαταραχθεί η γαλήνη στην τοπική κοινωνία και να έχει  διασπαρθεί η διχόνοια μεταξύ των κατοίκων, ενώ ορισμένοι συμπολίτες μας, που φέρονται να συμμετείχαν σε παράνομες ενέργειες, αντιμετωπίζουν την δικαιοσύνη και τις συνέπειες του νόμου.

Παρότι ο αγώνας των antigold διαρκεί πολλά πλέον χρόνια φαίνεται ότι έχει εξαντλήσει τις δυνατότητες επιρροής του στην τοπική κοινωνία, αφού ο αριθμός των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής που διαφωνούν με την επένδυση φαίνεται να είναι σταθερά μικρός και επιπροσθέτως έχει ατονήσει και το πάθος των πρώτων ετών αγώνα.

Με δεδομένα τα ανωτέρω, είναι απολύτως απαραίτητο και ωφέλιμο για την τοπική κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής να μεταβάλλουν τη  στάση τους οι antigold. Να πάψουν την πολεμική και βίαιη τακτική τους και να εκδηλώσουν τη διαφωνία τους ειρηνικά και δημοκρατικά. Έχουν περισσότερες πιθανότητες να πείσουν περισσότερους.

Το ερώτημα είναι εάν μπορούν να το κάνουν; Ταιριάζει στο χαρακτήρα τους, συμβαδίζει με την ιδεολογία τους, εξυπηρετεί τους μύχιους πόθους τους;

Καθοριστικής σημασίας παράγοντας στη συμπεριφορά των antigold είναι η στάση της δημοτικής αρχής και ειδικότερα του Δημάρχου, κου Ζουμπά, η οποία θα έπρεπε να είναι προς τη δημοκρατική και ειρηνική κατεύθυνση με στόχο την επικράτηση της γαλήνης και της ομόνοιας στην τοπική κοινωνία, επ’ ωφελεία όλων.

Αντ’ αυτών ο Δήμαρχος «ρίχνει λάδι στη φωτιά», προκαλώντας ανεπανόρθωτη βλάβη στην τοπική κοινωνία, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στο μέλλον. Ας συνειδητοποιήσουμε όλοι μας τη βλάβη που μας προξενεί η παρούσα δημοτική αρχή και ειδικότερα ο κος Ζουμπάς. Ας τους απαξιώσουμε.

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr/, του Αθανασίου Καρίνα Μεταλλειολόγου  Μηχανικού 24/7/2016]