ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΑ ΦΕΣΙΑ

84c2fbfc818de92163516615ccb2540a_XL«Ο Αλέξης Τσίπρας έφθασε πλέον στο απόλυτο σημείο πιστής αντιγραφής του Ανδρέα Παπανδρέου. Αντέγραψε και το “Τσοβόλα δώστα όλα” αν και γνωρίζει πολύ καλά ότι κανείς πλέον δεν δίνει σημασία σε οποιαδήποτε από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Όταν από την τσέπη του ταχυδακτυλουργού βγαίνουν λουλούδια για το κοινό ξέρεις ότι η παράσταση φτάνει στο τέλος. Το ίδιο και με την κυβέρνηση των “αριστερών ταχυδακτυλουργών”. Ενώ κλείνουν σημαντικότατες επιχειρήσεις στον ευρύτερο χώρο της υγείας, γιατί δεν πληρώνονται τα κρατικά φέσια, μοιράζουν “λουλούδια” κοινωνικού προγράμματος… Οπότε ή τελειώνει η “παράσταση”, λόγω εκλογών, ή πάμε για καινούργια φέσια.

Είναι τουλάχιστον περιφρόνηση προς το λαό να μιλάς για δίκαιη ανάπτυξη με κούφιες υποσχέσεις όταν τον Ιανουάριο του 2015 βρίσκεις το κράτος να χρωστάει στις επιχειρήσεις 3 δισ. ευρώ (τα περισσότερα σε υπηρεσίες υγείας και φάρμακα) και αντί να τα εξοφλήσεις (ως δίκαιη αριστερή κυβέρνηση) τα ανεβάζεις μέσα σε ένα χρόνο στα 7,5 δισ. ευρώ περίπου!!!

Και δεν φτάνει μόνο αυτό. Ενώ από πουθενά δεν προκύπτει με βεβαιότητα ότι θα εξοφληθούν (για να πάρουν ανάσα και περίπου 50 συγκροτήματα και στον ευρύτερο χώρο της υγείας τα περισσότερα από τα οποία πάνε για κλείσιμο)  αρχίζουν τα παλαιομοδίτικα συνθήματα της κονσέρβας… για κοινωνική πολιτική από τον λαό για τον λαό και άλλες αριστερές παρλαπίπες…

Γιατί όλα αυτά που εξαγγέλθηκαν και χθες (προσωπικά από τον πρωθυπουργό) ως κοινωνικά προγράμματα, μοιάζουν με περιτύλιγμα… σεναρίου με κατάληξη εκλογές και λιγότερο ως κοινωνική πολιτική όπως δείχνει (χωρίς λεφτά) έρχεται από το πουθενά…

Ένα περιτύλιγμα με σκοπό να αποσπάσει την προσοχή του λαού από τον ογκόλιθο του Αυγούστου, (με τον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο εισοδήματος) και του Σεπτεμβρίου με ομαδικές απολύσεις, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και “ευνουχισμό” (αμήν και πότε…) των συνδικαλιστών.

Ο Αλέξης Τσίπρας έφθασε πλέον στο απόλυτο σημείο πιστής αντιγραφής του Ανδρέα Παπανδρέου. Αντέγραψε και το “Τσοβόλα δώστα όλα” αν και γνωρίζει πολύ καλά ότι κανείς πλέον δεν δίνει σημασία σε οποιαδήποτε από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι, όπως και ο Ανδρέας Παπανδρέου, τάζοντας τα πάντα στους πάντες οδηγούσε την χώρα σε εκλογές και ο Αλέξης Τσίπρας “ανανεώνει” το δήθεν πρόσωπο της αριστεράς βγάζοντας από την μία τσέπη (όπως και ο ταχυδακτυλουργός) φιλελεύθερους δράκους… και από την άλλη “αριστερά λουλούδια” κατεψυγμένα όμως… που δεν κρατάνε πάνω από λίγες ώρες.

Και ενώ (πρώτο σενάριο) αρχίζει τον προεκλογικό του χορό… εκλογικής αναμέτρησης, σε περίπτωση που οι δανειστές του δείξουν τα δόντια τους στις διαπραγματεύσεις για τα περίπου 9 δισ. του Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου ποντάρει (δεύτερο σενάριο) και στο ενδεχόμενο να του κάνουν τα χατίρια με μειώσεις στα πλεονάσματα και συγκεκριμένες υποσχέσεις για ρυθμίσεις στο χρέος.

Οπότε ξεκινάει με  διανομή αριστερού σανού… (κατακαλόκαιρα) για να έχει να τρώει ο ιθαγενής ψηφοφόρος όταν πληρώνει φόρους περιμένοντας αν δανειστές (μετά τα Χριστούγεννα) να συμφωνήσουν σε μειώσεις στο πρωτογενές πλεόνασμα από το 3,5 % στο 2,5% και σε περίγραμμα ρύθμισης του χρέους.

Πρόκειται για εξέλιξη που θα του επιτρέψει (μαζί με νοικοκυριό στον κορβανά -που έπρεπε ήδη να ξεκινήσει-) να βρει έστω και τα μισά από τα 7,5 δισ. ευρώ φέσια προς τις επιχειρήσεις και να δώσει έτσι ανάσα ακόμη και για τα καινούργια παπατζηλίκια στην υγεία…

Έλα όμως που από πουθενά δεν προκύπτει η ελάχιστη πρόθεση των δανειστών να υποχωρήσουν από τις θέσεις τους να μην μειωθούν τα πλεονάσματα από το 3,5% και τα περί χρέους να συζητηθούν μετά το 2018; Άλλωστε και η Μέρκελ -μετά και το Brexit- δεν είναι εύκολο να κάνει κουβαρνταλίκια στην Ελλάδα όταν το 2017 την “καίει” και πολιτικά και εκλογικά.

Συνεπώς εάν ο Αλέξης Τσίπρας πιστέψει πως οι δανειστές δεν πρόκειται να του κάνουν χατίρια με το χρέος (ώστε να τα αξιοποιήσει πολιτικά μέσα στο 2017) και άρα δεν συντρέχουν λόγοι αναμονής επιλογή είναι οι εκλογές (μάλλον τον Οκτώβριο). Εάν δεν το ξεκαθαρίσει θα περιμένει (όπως δήλωσε ο Τσακαλώτος) να το θέσει τα Χριστούγεννα. Μέχρι τότε εμείς θα “τρώμε” την “….κοινωνική πολιτική από τον λαό για τον λαό… Και οι επιχειρήσεις νέα φέσια. Γιατί με πρωτογενές πλεόνασμα 3,5 % ο λογαριασμός (εξοφλήσεις) δεν βγαίνει…

 

[ΠΗΓΗ: http://www.capital.gr/, του Γιώργου Κράλογλου, 28/7/2016]