ΟΙ ΓΥΜΝΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

assets_LARGE_t_420_54516399Διαβάζω στην «Μακεδονία» πως θα ξαναδούμε γυμνούς ποδηλάτες στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Πάνω που αναρωτιόμουν τι έλειπε ακόμα να δούμε φέτος…  Με αφετηρία το πάρκο της Νέας Ελβετίας θα γίνει, για ένατη συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη, μεθαύριο Παρασκευή 3 Ιουνίου η διεθνής γυμνή ποδηλατοδρομία, μία δράση για την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης και της βιώσιμης κινητικότητας, που γίνεται σε περισσότερες από 70 πόλεις στον κόσμο.

Οι διοργανωτές, υποστηρίζουν ότι «αντιμετωπίζουμε την κίνηση των αυτοκινήτων με τα γυμνά μας κορμιά, για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά μας και να δείξουμε συμβολικά πόσο ευάλωτοι είμαστε απέναντι στη ρύπανση και τη βία. Για να απελευθερωθούμε από τα πρότυπα του σώματος που προτάσσει η βιομηχανία των ΜΜΕ, της μόδας και του σεξ. Είμαστε όλοι όμορφοι, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι! Στη σημερινή κοινωνία της κλειδαρότρυπας το γυμνό σώμα είναι προϊόν εκμετάλλευσης».

Βέβαια, δεν μπορούσαν να λείπουν τα antigold συνθήματα, που έχουν γίνει πλέον «θεσμός» σε τέτοιου είδους ποδηλατοδρομίες… Οι διοργανωτές για άλλη μία φορά διαπιστώνουν: «Στασιμότητα στη βιώσιμη κινητικότητα και το ποδήλατο, στις βιώσιμες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αλλά και τη συνεχιζόμενη καταστροφική επένδυση του χρυσού στη Χαλκιδική, που προκαλεί μη αναστρέψιμες βλάβες στο περιβάλλον και στο μέλλον της περιοχής… Επίσης έξαρση των πολεμικών επιχειρήσεων με επιπλέον επακόλουθο χιλιάδες πρόσφυγες να χάνουν τη ζωή τους ή να ζουν αβέβαια στα όρια της επιβίωσης, προσπαθώντας να αναζητήσουν την τύχη τους στην Ευρώπη-φρούριο».

Φέτος, εφαρμόζοντας οικονομίες κλίμακας, οι γυμνοί ποδηλάτες θα διαμαρτυρηθούν και για τις Σκουριές και για το προσφυγικό… Ωραία… Δύο σε ένα…