ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΙΣ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ;

OURAN-PARALIES2-splashΜε γαλάζια σημαία βραβεύτηκαν 14 παραλίες του Δήμου Αριστοτέλη πριν 3 εβδομάδες.

Παρ΄όλα αυτά ακόμη και τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, πληροφορούμαστε ότι δεν έχει γίνει η τοποθέτηση αυτών των σημαιών σ΄όλες τις βραβευμένες παραλίες του δήμου μας.Αν ναι γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο και ποιος φορέας φέρει την ευθύνη για την καθυστέρηση στην τοποθέτηση τους;

Ο Δήμος Αριστοτέλη; Η Αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής; Ο ΕΟΤ; Ή η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης που διευθύνει το πρόγραμμα βράβευσης ακτών με γαλάζια σημαία;

Και επισήμως έχουμε μπει στην καλοκαιρινή περίοδο. Στα μισά του Ιούνη είμαστε και το τριήμερο που ακολουθεί είναι του Αγίου Πνεύματος με καύσωνα, όπως αναφέρουν οι μετεωρολογικές προγνώσεις.

Επομένως, πάρα πολύς κόσμος θα βρεθεί στις παραλίες μας, εκτός από τους ξένους επισκέπτες μας,. Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να εμπεδώσουν γιατί η Χαλκιδική έχει τις περισσότερες γαλάζιες σημαίες στη χώρα.

Θα είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να μην είμαστε σε θέση να προβάλουμε με τη σχετική σήμανση πιστοποίησης (γαλάζια σημαία) την εξαιρετική ποιότητα των υδάτων με τον αναγκαίο συνδυασμό και άλλων παραμέτρων, που έχουν λάβει τη σχετική διάκριση και φέρνει το δήμο μας να μοιράζεται την πρώτη θέση μαζί με το δήμο Σιθωνίας στην Χαλκιδική.

Ας ευχηθούμε, ότι εκείνοι που έχουν την ευθύνη θα κινητοποιηθούν έτσι τοποθετηθούν το ταχύτερο δυνατόν οι σημαίες.

Να υπενθυμίσουμε για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν ποιες ακτές βραβεύτηκαν με γαλάζια σημαία στο Δήμο Αριστοτέλη.

Ιερισσός/Δημοτική 1

Ιερισσός/Δημοτική 2

Ιερισσός/Δημοτική 3

Καμπούδι 1

Καμπούδι 2

Καμπούδι 3

Ουρανούπολη 1

Ουρανούπολη 2

Ουρανούπολη 3

Άγιος Παύλος

Πόρτο Άγιο

Νέα Ρόδα 2

Στρατώνι

Κάμπος

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr/, 16/6/2016]