ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ

b0ec5910497f42b4934d4e1ee71c2781Ο πρωθυπουργός παρουσίασε χθες μία εικονική πραγματικότητα. Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα σε αυτή τη χώρα όλα λειτουργούν αρμονικά. Όλα βαίνουν καλώς. Και προφανώς θα πρέπει  η οικονομία και η κοινωνία να αισθάνονται… ευγνωμοσύνη για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες και τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης. Είναι πραγματικά απίστευτη η ευκολία με την οποία διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα.

Γιατί η αλήθεια είναι ότι από χθες η χώρα μπήκε σε μία πολύ επικίνδυνη πορεία. Όχι ότι μέχρι χθες τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ωστόσο πλέον ξεκινά ένας κατήφορος που οδηγεί στη διάλυση και των τελευταίων πηγών παραγωγής εσόδων και πλούτου, με ό,τι αυτό θα συνεπάγεται για την πορεία της οικονομίας, αλλά και των κρατικών εσόδων. Το γιατί δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε, όσοι δεν το έχουν ακόμη κατανοήσει ή εθελοτυφλούν, ή δεν δύνανται. Οπότε… Δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια.

Η  ψήφιση του νόμου εκτρώματος για το ασφαλιστικό μαζί με τις φορολογικές παρεμβάσεις που ενσωματώνει, οδηγεί νομοτελειακά σε επιδείνωση την ελληνική οικονομία και βαθαίνει στην ουσία της την ύφεση και την περιδίνηση σε ένα σπιράλ θανάτου. Και εδώ τίθεται το εξής ερώτημα, που μόνο η ψυχανάλυση ή ένα ψυχιατρικό διάγραμμα θα μπορούσαν ίσως να ξεκαθαρίσουν. Είναι δυνατόν να πιστεύουν στις κοινοβουλευτικές ομάδες που στηρίζουν την κυβέρνηση, ότι η καταστροφική πολιτική τους μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη και ανάκαμψη;

Για να δούμε δηλαδή και ποιος ακριβώς χρειάζεται τον ψυχίατρο. Όχι μόνο για την ιδεοληψία και το ταξικό μίσος αλλά και για το πώς διαχειρίζονται την προδοσία όσων υποτίθεται ότι υπερασπίζονται… Αν οι κυβερνητικοί βουλευτές πράγματι έχουν πείσει τους εαυτούς τους ότι προσφέρουν στη χώρα την καλύτερη δυνατή λύση, τότε προφανώς χρειάζονται πρώτα εκείνοι την ψυχιατρική συνδρομή. Δεν μιλώ τόσο για τους καρεκλοκένταυρους υπουργούς, αλλά κυρίως για τους βουλευτές. Που πήγαν το Πάσχα στις περιφέρειές τους και έφαγαν άγριο κράξιμο… Και ακολούθως όλοι όσοι τους ακολουθούν ακόμα. Γιατί ακόμα και η εκλογική πελατεία τους, πλέον πλήττεται από τις νέες ρυθμίσεις.

Αν πάλι πρόκειται απλώς για συνειδητά πολιτικά ψεύδη από αναξιόπιστους και ανυπόληπτους ανθρώπους προκειμένου να κυριαρχούν και να κατέχουν την εξουσία πατώντας πάνω σε ερείπια, από αγάπη για την… καρέκλα, τότε την ψυχιατρική υποστήριξη την χρειάζονται όλοι όσοι ακόμη δηλώνουν ψηφοφόροι τους. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, η υπόθεση της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ χρήζει επιστημονικής ανάλυσης και παρακολούθησης. Κυρίως των ψηφοφόρων των εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Ό,τι από τα δύο και αν ισχύει, πιθανότατα και τα δύο, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει σοβαρή αντιπαράθεση με επιχειρήματα ουσίας. Χάνεται η λογική όταν λειτουργεί κάποιος μόνο με το συναίσθημα. Μόνο ψυχίατρος επαναλαμβάνω μπορεί να δώσει απάντηση.

Βεβαίως, υπάρχει και μία θετική εξέλιξη. Ότι απο τη χθεσινή ημέρα ξεκίνησε η πραγματική αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Και θα διαπιστώσει ότι η πολιτική φθορά από τη εφαρμογή των νόμων θα είναι ραγδαία. Θα του θυμίσω τι του είχε πει ο Σόιμπλε. “It’s the implementation, stupid”. Αυτή η εφαρμογή είναι που θα σημάνει το πολιτικό τέλος…

[ΠΗΓΗ: capital.gr, του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου, 9/5/2016]