ΑΛΛΗ ΜΙΑ ANTIGOLD ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΦΙΑΣΚΟ… ΝΤΟΡΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ…

skouries_17-04-16-2Αν έλεγα πως στην περίφημη «Τριήμερη κινητοποίηση» στις Σκουριές που είχε αναγγελθεί πανηγυρικά με τη γνωστή αφίσα-κηδειόσημο, συμμετείχαν τρεις κι ο κούκος, θα υπερέβαλα, διότι αυτή τη φορά ήταν λιγότεροι από τους… «τρεις κι ο κούκος»…

Και για πρώτη φορά το ομολογούν και οι ίδιοι απολογούμενοι, σε ανακοίνωση στο http://epitropiagonapanagias.blogspot.gr/ :«Η ζωή δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Κάποιοι σχετικά λίγοι συνεχίζουν να μην τη διαπραγματεύονται».

Την Παρασκευή έκλεισαν από τις 11:00 το μεσημέρι η κεντρική πρόσβαση στο εργοτάξιο των Σκουριών, στη θέση Χοντρό Δέντρο. Με περηφάνεια δήλωσαν πως «οι αγωνιζόμενοι παραμένουν στο σημείο όπου και θα διανυκτερεύσουν»!!!.

Την Κυριακή πρωί είχαμε και ένταση με την αστυνομία… Διαβάζω από μπλογκ «http://politesaristoteli.blogspot.gr/»:

«Το ότι θα είχαμε ένταση σήμερα στις Σκουριές, ανάμεσα σε antigold αλληλέγγυους και δυνάμεις της αστυνομίας ήταν και αναμενόμενο και προσδοκώμενο από τους διοργανωτές του αντιμεταλλευτικού δρώμενου.

Το ότι οι antigold αλληλέγγυοι έκοψαν και έκαψαν και πάλι κορμούς δέντρων, δυστυχώς πλέον έχει μετεξελιχθεί σε μια θλιβερή συνήθεια, εν μέσω “οικολογικής” κινητοποίησης…!!!

Το ότι θα έφτανε όμως το “παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων” σε τιτίβισμα του στο twitter να επικροτήσει, εμμέσως πλην σαφώς, αυτούς που έκοψαν τους κορμούς των δέντρων και τους έκαψαν ήταν κάτι που ομολογουμένως δεν το περιμέναμε.

Το απρόσμενο tweet του antigoldgr.org

tweet tou antigoldgr.org leei nai stin kafsi dentron

Για την ακρίβεια μας προξένησε πολύ δυσάρεστη εντύπωση. Τέτοιος φανατισμός πια, που να μην επιτρέπει να γίνει ευδιάκριτη η ασέβεια απέναντι στη φύση των αλληλέγγυων και υποτιθέμενων οικολόγων; Επιτρέπεται, να κόβονται και να καίγονται δέντρα για να μετατρέπονται σε αυτοσχέδιο φραγμό για “κλεφτοπόλεμο” με την αστυνομία; Αυτή η εικόνα ωφελεί το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον;

Αλήθεια, αυτές οι αντικοινωνικές και αντιπεριβαλλοντικές νοοτροπίες και αντίστοιχες πρακτικές, που τις παρακολουθούμε το τελευταίο χρονικό διάστημα σε πλήρη εξέλιξη στις Σκουριές δεν ζημιώνουν το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον; Επιτέλους, πότε  η επίσημη πολιτεία σκοπεύει να σταματήσει αυτή την ανεπίτρεπτη “ασυδοσία” των δήθεν οικολόγων, που αποδεδειγμένα είναι και βλαπτική;»

Δείτε κι εδώ στο μπλογκ seleo.gr, τις φωτογραφίες του antigold «ρεπόρτερ» Ιωσήφ Σεκέρογλου από την κινητοποίηση, στις οποίες θαυμάζουμε συνεχώς μια διμοιρία ΜΑΤ, η οποία προφανώς θα αριθμούσε περισσότερα άτομα από τους «αγωνιστές», οι οποίοι δεν φαίνονται πουθενά… Προφανώς είναι κάποιες χιλιάδες και είναι κρυμμένοι στο δάσος…

Άλλη μια «πετυχημένη» κινητοποίηση… Οι «αγωνιστές» έκαναν το καθήκον τους και την επαναστατικό γυμναστική τους…