ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;;;

provataΤις τελευταίες μέρες αναπαράγεται από πολλά μπλογκ η «είδηση» με τα πρόβατα και το νερό που ίσως ήπιαν… Ακόμη και ο ΣΚΑΪ ασχολήθηκε (δες εδώ). Η ερώτηση είναι, διάβασε, αλήθεια, κανείς την επίσημη δήλωση του Δήμου Αριστοτέλη; Μεταφέρω κατά λέξη:

«Πράγματι, ο Δήμος έγινε δέκτης καταγγελίας από κτηνοτρόφο της περιοχής για την απώλεια ζώων του, ο  ίδιος  δε υποψιαζόταν ότι η αιτία του θανάτου τους βρισκόταν στο νερό που είχαν καταναλώσει από συγκεκριμένο σημείο. Η αναφορά έγινε μήνες μετά το συμβάν, οπότε και δεν θα μπορούσε να επιβεβαιωθεί, ούτε και να διενεργηθεί άμεση αυτοψία, καθώς η ροή ήταν περιστασιακή».

Υπάρχει κάτι από όλα αυτά που είναι δύσκολα στην κατανόηση; Απλά ελληνικά… Όποιος δεν καταλαβαίνει, ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει, να του το μεταφράσουμε: Η κα Ψαρρού για να επανέλθει στο προσκήνιο αποδύεται σε μια απίστευτη μπουρδολογία και σπεκουλάρει πάνω σε ανεπιβεβαίωτες «αποκλειστικές πληροφορίες», από το antigold ράδιο-αρβύλα (όχι την τηλεοπτική εμπομπή του ΑΝΤΕΝΝΑ, το πραγματικό της Ιερισσού…).

Αλλά να εκφράσω κι εγώ τις απορίες μου; Μου ψοφάνε 40 πρόβατα και πάω μετά από μήνες να καταγγείλω στο Δήμο πως «υποψιάζομαι πως φταίει το νερό»;;;;; Εδώ ο ίδιος ο –δηλωμένος antigold– Δήμος, παραδέχεται πως «η αναφορά έγινε μήνες μετά το συμβάν, οπότε και δεν θα μπορούσε να επιβεβαιωθεί, ούτε και να διενεργηθεί άμεση αυτοψία, καθώς η ροή ήταν περιστασιακή», και δεν κάνει κουβέντα για μεταλλεία… Είμαστε σοβαροί;;;;