Ο ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ (ΚΑΙ ΠΡΟΜΟΤΑΡΕΙ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ)

skoyrletisΣτα εγκαίνια για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στα Φάρσαλα που πραγματοποιήθηκαν, χθες, Τετάρτη 30 Μαρτίου, παρευρέθη ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, ύστερα από πρόσκληση της ΕΠΑ Θεσσαλίας.

Ο Υπουργός ξεναγήθηκε στο εργοτάξιο στα Φάρσαλα και στη συνέχεια μετέβη στον Αλμυρό, όπου άνοιξε τη βάνα τροφοδοσίας με φυσικό αέριο κατά τη συμβολική τελετή ενεργοποίησης της εγκατάστασης φυσικού αερίου στον Δημοτικό Βρεφονηπιακό σταθμό Αλμυρού, στο πρώτο κτίριο της πόλης που τροφοδοτείται συμβολικά με φυσικό αέριο. Ακολούθησε συνάντηση με τον δήμαρχο Αλμυρού, Δημήτριο Εσερίδη και απηύθυνε χαιρετισμό στην τελετή των εγκαινίων στο δημαρχείο, στην οποία παρευρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη. Στο τέλος ο κ. Σκουρλέτης άναψε τη δάδα του φυσικού αερίου έξω από το δημαρχείο της πόλης.

Ο υπουργός μίλησε για τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου, εξήρε το έργο της ΕΠΑ Θεσσαλίας και μίλησε και γενικότερο για το επενδυτικό κλίμα στην χώρα.

«[…] Υπάρχουν αυτή τη στιγμή όλες οι προϋποθέσεις για να αισθανθούμε μέσα στο 2016 ότι κάτι αλλάζει. Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης, της αξιολόγησης, το γνωρίζετε όλοι, θέλουμε αυτά τα αναγκαία μέτρα να δημιουργήσουν το σταθερό έδαφος για να μπορέσουμε ύστερα από πολλά χρόνια να κάνουμε ορατά τα σημάδια μια νέας πορείας. Υπάρχουν αυτές οι προϋποθέσεις, έχει κάνει μεγάλες θυσίες ο κόσμος, έχει σφίξει πολύ το ζωνάρι, δεν πάει άλλο, δεν προχωράει παραπέρα. Τα παραδείγματα είναι γνωστά σε όλους, οι εμπειρίες είναι γνωστές.

Σήμερα λοιπόν υπάρχουν προϋποθέσεις, άμεσα, βραχυπρόθεσμα να κλείσουμε την υπόθεση της διαπραγμάτευσης. Έχει κλείσει η υπόθεση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, δημιουργώντας μια ασφάλεια, πλέον, όχι μόνο σε καταθέτες αλλά και σε ξένους επενδυτές. Σας πληροφορώ ότι η εικόνα που ύστερα από πολλά χρόνια έχουν οι άνθρωποι που ζουν εκτός Ελλάδας είναι πολύ καλύτερη από αυτή που νομίζουμε εμείς ότι έχουμε για την ίδια την χώρα μας, και για την πορεία της οικονομίας.

Νομίζω ότι αν δεν υπάρχουν πολιτικά εμπόδια -και δεν αναφέρομαι σε πολιτικές εξελίξεις, δεν θέλω να κάνω αυτή τη στιγμή τέτοιου είδους συζήτηση, πολιτικά εμπόδια εννοώ στην διαπραγμάτευση- θα μπορούμε να μιλάμε μετά το τέλος του Πάσχα ότι θα έχουμε ανοίξει έναν άλλο δρόμο, για να μπορέσουμε ο καθένας να δει να πιάνει τόπο η δουλειά του, να μπορεί ξανά να ονειρεύεται, να σχεδιάζει το μέλλον των παιδιών του, να μπορεί ξανά να πιστεύει ότι τα παιδιά του θα σπουδάσουν και θα εργαστούν εδώ.

Θα μου πείτε, όλα αυτά ξεκινάνε από το σημερινό έργο; Ναι. Το σημερινό έργο έχει μια τέτοια αναπτυξιακή διάσταση. Πριν από λίγη ώρα, όταν βρισκόμασταν στο εργοτάξιο, ρώτησα αυτούς τους σωλήνες από πού τους προμηθευόμαστε; Και με χαρά έμαθα ότι είναι ελληνικοί. Διότι δεν είναι μόνο ότι εξασφαλίζεται φθηνό αυτή τη στιγμή φυσικό αέριο σε εσάς. Ταυτόχρονα, δίνεται δουλειά σε έναν εργολάβο, σε κάποιους ανθρώπους οι οποίοι θα σκάψουν τη γη, σε μία εταιρεία ελληνική, η οποία θα κατασκευάσει τους σωλήνες. Και έτσι δημιουργούμε τις πολλαπλασιαστικές επιδράσεις. Τέτοιες λοιπόν στιγμές πρέπει να πολλαπλασιαστούν».

Αν δεν κάνω λάθος, αυτό δεν είναι και το μοντέλο το οποίο εφαρμόζει η Ελληνικός Χρυσός, εδώ και πολύ-πολύ καιρό; Να άλλο ένα σημείο στο οποίο συμφωνούμε με τον κο Σκουρλέτη…

[ΠΗΓΗ: http://energypress.gr/, 31/03/2016]