ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ

STOES-OLYMP-20150525-262Όπως έχει γραφτεί πολλάκις, οι άδειες που εκκρεμούσαν για το έργο της Ολυμπιάδας ήταν άδειες ρουτίνας και δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος να μην εκδοθούν. Έτσι, σήμερα εκδόθηκε και η πολυαναμενόμενη άδεια εγκατάστασης του νέου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του εργοστασίου εμπλουτισμού στην Ολυμπιάδα, που αντιστοιχεί σε έργο προϋπολογισμού 36,5 εκατ. ευρώ.

Με την σταδιακή έκδοση των αδειών απομακρύνεται ολοένα και το απαισιόδοξο σενάριο του παγώματος ολόκληρης της επένδυσης και της απόλυσης άλλων 500 εργαζομένων από το έργο της Ολυμπιάδας. Με αυτή την εξέλιξη το έργο συνεχίζεται κανονικά με το σύνολο των εργαζομένων, 600 άτομα περίπου. Υπολογίζεται ότι με την ολοκλήρωση του έργου στο τέλος του χρόνου θα ξεκινήσει η πραγματική παραγωγή της Ολυμπιάδας, συμπύκνωμα μολύβδου, ψευδαργύρου και χρυσοφόρου πυρίτη.

Εκ μέρους της εταιρείας εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία εκφράζεται η ικανοποίηση της Ελληνικός Χρυσός για την επίλυση και αυτού του προβλήματος:

«Σύμφωνα με τις δημόσιες δεσμεύσεις της εταιρείας μας, το έργο μπορεί πλέον να συνεχιστεί κανονικά, έτσι ώστε από το πρώτο τρίμηνο του 2017, το μετάλλευμα (385.000 τόνων περίπου ετησίως) που θα παράγεται από το συγκεκριμένο μεταλλείο να κατεργάζεται στο ανακατασκευασμένο εργοστάσιο της Ολυμπιάδας. Η Ελληνικός Χρυσός διαβεβαιώνει για μια ακόμη φορά την αταλάντευτη προσήλωσή της στη συνέχιση και την ολοκλήρωση της επένδυσης στη Χαλκιδική».

Να σημειώσουμε πως σε εκκρεμότητα παραμένουν ακόμη κάποιες δευτερεύουσες άδειες στην Ολυμπιάδα ενώ εκκρεμεί και η άδεια για τις Σκουριές, συγκεκριμένα η έγκριση του προσαρτήματος της τεχνικής μελέτης του έργου Σκουριών, προκειμένου να προχωρήσει η επανέναρξη των έργων στο εργοτάξιο Σκουριών.