ΕΛΛΑΔΑ, ΟΠΩΣ… ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ…

GOOGLESYRIZA_710_355Ελάτε, πείτε την αλήθεια… Πλάκα είναι, έτσι; Δεν πιστεύω πως το Left.gr ανέβασε άρθρο με τίτλο «Η Google μπορεί να ρίξει τον Τσίπρα»!!!

Κι όμως, δεν πρόκειται για καθόλου πλάκα… Και αν το συνδυάσω και με τις τελευταίες δηλώσεις μεγαλόσχημων συριζαίων στελεχών, όπως της εκπροσώπου Γεροβασίλη πως η κυβέρνηση θα βάλει «τάξη» σε ραδιόφωνο και ενημέρωση μέσω διαδικτύου, ή του κου Βερναρδάκη, πως η… αυτονόμηση των Μέσων Ενημέρωσης είναι παθογένεια του συστήματος, τα κομμάτια του παζλ αρχίζουν και κολλάνε… Όπως είπε κι ένας φίλος «Τελείωσαν τα χρήματα του ΣΥΡΙΖΑ για τα τρολς και την πέσανε στο Google…»

Εσείς τι θα πιστεύατε; Πως υπάρχουν τόσο ηλίθιοι στο κυβερνόν κόμμα που πραγματικά πιστεύουν πως υπάρχει συνωμοσία Google να ρίξει τον Τσίπρα, ή ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για μια απόπειρα ελέγχου της πληροφόρησης τύπου σοβιετίας; Ηλίθιοι ή όχι, παραμένουν ασφαλώς το ίδιο επικίνδυνοι για τη δημοκρατία όπως τη γνωρίζουμε…

Στην Βόρειο Κορέα ο Κιμ Γιουνγκ έχει απαγορεύσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο και φυσικά και το Google… Στην Κίνα, η Google αποχώρησε πριν από πέντε χρόνια, εξαιτίας της εξαιρετικά αυστηρής λογοκρισίας της κυβέρνησης της χώρας. Μπλοκάρανε ακόμη και τα gmail !!! Και να μην ξεχνάμε πως το 2009 η Κίνα απαγόρευσε και το Facebook.

Παραφράζοντας γνωστό σύνθημα του παρελθόντος, θα αναφωνήσω: «Πρώτη φορά αριστερά “δημοκρατία” ??? :OXI, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ»…

Υ.Γ. Πάντως προτείνω αν φτιάξει ο ΣΥΡΙΖΑ δικό του Google, (όπως έφτιαξε δική του ΕΡΤ), μπορεί να το ονομάσει Syrizoogle… Επί το ελληνικότερο, –διότι δεν είμαστε και… ξενόδουλοι–, Συριζούγκλε…