«ΠΑΨΤΕ ΝΑ “ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΣΤΕ”… ΛΥΠΗΘΕΙΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ!»…

Ευάγγελος-Βενιζέλος«Πάψτε να “διαπραγματεύεστε”… Λυπηθείτε τη χώρα!» Ο Βαγγέλης Βενιζέλος κατά τη χθεσινή συζήτηση του νομοσχεδίου για τις βοσκήσιμες γαίες κατήγγειλε τις κυβερνητικές πρακτικές για «προχειρότητα», «ερασιτεχνισμό» και «τυχοδιωκτισμό».

«Το ζήτημα δεν είναι αν η αντιπολίτευση επιθυμεί μια άλλη κυβέρνηση και ποια κυβέρνηση, αν υπάρχουν σενάρια. Το θέμα είναι πώς νιώθει, πώς αισθάνεται και πώς τοποθετείται η ίδια η κυβέρνηση… Αναλάβετε την ευθύνη σας να κυβερνήσετε» είπε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Και με αρκετή δόση ειρωνείας συμπλήρωσε: «Αλλά, προς Θεού, πάψτε να “διαπραγματεύεστε” όπως δήθεν διαπραγματευτήκατε για το Μνημόνιο, στο οποίο μπήκαμε ολόσωμοι χωρίς λόγο, για τις τράπεζες, για το Ασφαλιστικό, για το Προσφυγικό. Λυπηθείτε τη χώρα αυτή!»

Μένω στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις βοσκήσιμες γαίες, όπου έχουν κατατεθεί συνολικά 22 τροπολογίες. Από αυτές οι οκτώ κατατέθηκαν μόλις χθες! Όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο, οι καταγγελίες για τον υπερβολικά μεγάλο αριθμό άσχετων τροπολογιών ήταν πολλές και έντονες. Ενδεικτική είναι η αποχώρηση από την Ολομέλεια του εισηγητή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μιχάλη Τζελέπη και η δήλωσή του που ομολογουμένως έχει επιρροές από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη!

«Δεν είναι μόνο η προχειρότητα που διακρίνει την κυβέρνηση, η ασυνέπεια λόγων και πράξεων. Αυτό είναι “κοινοβουλευτικό πραξικόπημα”. Ευτελίζετε με προκλητικό τρόπο τον κοινοβουλευτικό διάλογο. Σας καθοδηγούν οι πελατειακές σας σχέσεις, οι συντεχνιακές σας λογικές και το στήσιμο ενός σκληρά ελεγχόμενου κράτους» είπε ο Τζελέπης και ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν θα γίνει συνένοχο και συμμέτοχο σε αυτό το έργο.

Σημειώνεται πάντως ότι ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης οδηγήθηκε σε αλλαγές. Ο λόγος δεν ήταν οι γκρίνιες των αντιπάλων του αλλά η ένσταση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλου επί τροπολογίας, η οποία έδινε παράταση πέντε χρόνων σε άδειες λατομείων (αυτές έληγαν στις 31/12/2015)

Ύστερα από αυτό, η παράταση στις άδειες αντί για πέντε έγινε δύο χρόνια, ώστε μέχρι τότε η κυβέρνηση να εκπονήσει νέο λατομικό κώδικα. Ούτε γάτα ούτε ζημιά!

[ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ, 2/12/2015]