ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗ: «ΤΕΛΟΣ ΤΟ… ΠΑΡΤΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ» – ΔΗΛΑΔΗ ΤΕΛΟΣ #SKOURIES;

1558537_10201955832256369_4071022613182172160_nΘα τελειώσει και το… πάρτι βομβών μολότοφ στις #Skouries?

Η “Αυγή” έγραψε χθες ότι “τέλος το… πάρτι της καταστολής στις Σκουριές” αναφερόμενη στις ρητές διαβεβαιώσεις που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του πολίτη Νίκος Τόσκας προς τις “antigold” που τον επισκέφτηκαν στο γραφείο του σε και ό,τι έχει να κάνει με την παρουσία της αστυνομίας στον Κάκαβο.

Μακάρι να το ζήσουμε και αυτό το “έργο” και με μεγάλη διάρκεια. Να δούμε δηλαδή όσους είναι αντίθετοι στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές να διαμαρτύρονται μεν, ειρηνικά δε, χωρίς να κουβαλούν μαζί τους άτομα που έχουν υψηλού επιπέδου εξειδίκευση στη ρίψη βομβών μολότοφ και φωτοβολίδων ή πετρών και άλλων αιχμηρών αντικειμένων με σφεντόνες προς εργαζόμενους και αστυνομικούς.

“Δραστηριότητες” δηλαδή που ελκύουν την αστυνομική παρουσία και προσφέρουν βούτυρο στο ψωμί των κατασταλτικών δυνάμεων της.

Από την άλλη δεν είμαστε τόσο σίγουροι, ότι αυτή η υπουργική δέσμευση θα γίνει σεβαστή από κάποιους θερμοκέφαλους “antigold” που έχουν οικοδομήσει την κοινωνική αλλά και πολιτική υπόσταση τους στην διέγερση των αστυνομικών δυνάμεων, καθώς έτσι πιστεύουν πως θα συνδυάσουν το φρενάρισμα, αν όχι την οριστική ματαίωση, της επένδυσης, ενώ κερδίζουν και την επιδιωκόμενη δημοσιότητα.

Νομίζουμε ότι χωρίς την πρόκληση της αστυνομικής απάντησης και βίας που συνειδητά επιδιώκεται κάθε φορά που πάνε “antigold” στις Σκουριές, το “κίνημα” θα κλείσει και ιστορικά τον κύκλο του.

Θα επιτρέψουν σε μια κυβέρνηση που θεωρούν (ίσως δικαίως, αν και κακώς…) “δικής τους” να τους τελειώσει κινηματικά; Ή η κυβέρνηση έχει σκοπό να επιτρέψει σε ομάδες φανατισμένων “antigold” να εισβάλλουν στα μεταλλευτικά εργοτάξια και να συμπεριφέρονται όπως εκείνοι θεωρούν κινηματικά “σωστό”;;;

Για να δούμε πως θα… ερμηνεύσουν κυβέρνηση και “antigold” την υπουργική δέσμευση;

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr/, 24/10/2015]