ΥΠΑΠΕΝ: «ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

ImageHandler.ashx

Σε καλό κλίμα έλαβε χώρα η συνάντηση πενταμελούς επιτροπής μεταλλωρύχων με τον Παναγιώτη Σκουρλέτη και το επιτελείο του, στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Για περίπου μία ώρα και δέκα λεπτά ο Υπουργός άκουσε την επιτροπή των εργαζομένων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα εδώ και περίπου ένα μήνα.

Οι εργαζόμενοι πίεσαν να πάρουν απαντήσεις για τις προθέσεις του Υπουργού για τα μέλλον των μεταλλείων. Ο Υπουργός δήλωσε πως υπάρχουν εκκρεμότητες με την εταιρεία και συμφώνησε πως πρέπει να γίνει μια διευρυμένη συζήτηση με τα στελέχη της εταιρείας και του Υπουργείου, παρουσία και αντιπροσωπείας εργαζομένων.

«Διακρίναμε με μεγάλη ικανοποίηση ότι η Κυβέρνηση έδειξε θετική διάθεση για τις επενδύσεις και στάθηκε με ωριμότητα απέναντι μας.» δήλωσε ο Γιάννης Βούλγαρης, μέλος της αντιπροσωπείας.

Το σημαντικότερο σημείο της κουβέντας ήταν όταν ειπώθηκε ρητά από την πλευρά του Υπουργείου ότι θέλουν την επένδυση και την μεταλλουργία να γίνει στην Ελλάδα, με προϋπόθεση την τήρηση της νομιμότητας! Η Κυβέρνηση είναι υπέρ των επενδύσεων, η χώρα χρειάζεται επενδύσεις και θα γίνουν κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Ειπώθηκε ακόμα, πως όποια και αν είναι η απόφαση του ΣτΕ θα γίνει σεβαστή και θα εφαρμοστεί.

Η ομάδα των μεταλλωρύχων που βρίσκονται στην Αθήνα, θα παραμείνουν στην Αθήνα μέχρι να ληφθούν ουσιαστικές και τεκμηριωμένες αποφάσεις από πλευράς της Κυβέρνησης.

«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι. Περιμένουμε να δούμε αν τα όσα μας είπε θα τα δούμε και στην πράξη. Να προσπαθήσει δηλαδή έμπρακτα να γυρίσουμε στις δουλειές μας. Μέχρι τότε θα είμαστε κατασκηνωμένοι κάτω απ’ το Υπουργείο.» δήλωσε ο Γ. Χατζής, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων.