ΣΥΡΙΖΑ:ΝΕΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ…

assets_LARGE_t_420_54180086

Το συριζαϊκό φερέφωνο ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ περνά στην αντεπίθεση… Γνωστό τέχνασμα σε κάθε εγχειρίδιο προπαγάνδας, ξεκίνησε η δημιουργία άλλου μετώπου, για να αποσπαστεί η προσοχή από τους εργαζόμενους στην επένδυση και τον αγώνα τους για αξιοπρέπεια και εργασία. Η εφημερίδα ξαναφέρνει στο προσκήνιο τους… αναξιοπαθούντες κατηγορούμενους για κακουργηματικά αδικήματα «αγωνιστές κατοίκους» που έκαψαν το εργοστάσιο στις Σκουριές τον Φλεβάρη του 2013…

Εξ άλλου, όπως ομολόγησε το Υπουργείο του Λαφαζάνη, η ανάκληση των αδειών στηρίχθηκε σε καταγγελίες ενός από αυτών… (λέγε με Τόλη…). Άρα, είναι «δικά μας τα παιδιά»… Τώρα λοιπόν που ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, ευκαιρία να τελειώνουμε και με αυτή την υπόθεση, να απαλλάξουμε εν μια νυκτί όλους αυτούς που κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία, κατοχή εκρηκτικών υλών, έκρηξη, εμπρησμό και διακεκριμένες φθορές, καθώς και μια σειρά πλημμελημάτων.

Η δικαιοσύνη πριν τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν καλή… Τώρα που ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ, θα δείτε δικαιοσύνη…

Λέει λοιπόν η εφημερίδα που «εργοδότες της είμαστε εμείς», όπως αυτοδιαφημίζεται, πως στις Σκουριές έχουμε τώρα «Εκδικητικές διώξεις»!!!, επειδή με βούλευμα που επιδόθηκε χθες Κυριακή σ’ έναν από τους κατηγορούμενους, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πολυγύρου τούς παραπέμπει σε δίκη. Η έκδοση του δικαστικού βουλεύματος έγινε γνωστή μόλις χθες, καθώς ένας εκ των κατηγορούμενων κατοίκων που είχε εμπλακεί στην υπόθεση, πήγε στο αστυνομικό τμήμα Αρναίας για να δώσει το παρών, όπως προβλεπόταν από τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί μετά την απολογία του. Και στη συνέχεια αρχίζει το γνωστό παραμύθι για τους αθώους «οικογενειάρχες και εργαζόμενους με το λευκό ποινικό μητρώο»:

«Όλοι οι παραπεμπόμενοι είναι μέλη του κινήματος κατά των εξορύξεων και οι δικηγόροι τους κάνουν λόγο για φρονηματικές διώξεις, που στοχεύουν στο να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα της τοπικής κοινωνίας. Οτιδήποτε έχει δημιουργηθεί για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από το πραγματικό πρόβλημα, που είναι η συνέχιση των παράνομων εγκληματικών ενεργειών της εταιρείας εις βάρος της υγείας και της ζωής των κατοίκων της Χαλκιδικής, δεν είναι ικανό να πτοήσει το ηθικό μας. Η ποινικοποίηση του αγώνα μας είναι το μέσο εκβιασμού και απειλής για να παραιτηθούμε από αυτόν και από το δικαίωμα στη ζωή. Πληροφορούμε όποιους απεργάζονται σατανικά σχέδια με σατανικές συμπτώσεις ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί… , απαντούν οι κάτοικοι που χθες βράδυ, μετά το τελευταίο μαντάτο, μελετούσαν τις επόμενες κινήσεις με τη νομική ομάδα που τους στηρίζει. Το κατηγορητήριο, βασίζεται κυρίως σε μαρτυρικές καταθέσεις σεκιουριτάδων της εταιρείας και αστυνομικών, που κάνουν λόγο για δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, με πυραμιδική μορφή, ιεραρχία, ενώ αποδίδουν ρόλους αρχηγών και υπαρχηγών. Πολλά στοιχεία συγκεντρώθηκαν με τηλεφωνικές παρακολουθήσεις κινητών και λήψη γενετικού υλικού που αμφισβητούνται. Κι όλ’ αυτά αποδίδονται σε εργαζόμενους, φιλήσυχους οικογενειάρχες, με λευκά ποινικά μητρώα…».

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός , Κώστας Γεωργαντζής σχολίασε την έκδοση παραπεμπτικού βουλεύματος για τους 21 στην Εφ.Συν. «Η εταιρεία ποτέ δεν έκανε μήνυση σε κανέναν γι’ αυτή την υπόθεση».