ΔΑΣΕΡΓΑΤΕΣ: «ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ & ΔΕ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ»

dentra-skouries

Ο Γιώργος Κούνδουρος, Πρόεδρος σωματείου δασεργατών “Σκουριές 2012”, απαντά σε ανακοινώσεις Δασικών Συνεταιρισμών της περιοχής σχετικά με την υλοτόμηση στις Σκουριές:

«Με μεγάλη μου λύπη διαπιστώνω ότι κάποιοι “συνάδελφοι” έβγαλαν ανακοίνωση εναντίον μας. Είμαι δασεργάτης τρίτης γενιάς και ξεκίνησα το 1978 από το δασαρχείο Σερρών. Έχω εργαστεί στα Πιέρια Όρη, στο Όρος Μπέλες, στο Καρά Ντερέ, στο Άγιον Ορός κ.α.

Τα χρόνια εκείνα τα μεταφορικά μέσα ήταν λιγοστά και οι συνθήκες εργασίας δύσκολες. Φεύγαμε από το σπίτι μας για 3 και 4 μήνες και κοιμόμασταν σε αυτοσχέδιες καλύβες μέσα στο βουνό παρέα με τα μουλάρια. Το Όρος Κάκκαβος το έχω περπατήσει πολλές φορές πάνω στο μουλάρι. Πείτε μου ένα γονιό στον κόσμο που δεν σκέφτεται τα παιδιά του. Τα παιδιά μου είναι περήφανα για μένα και για την δουλειά μου.

Μας αναφέρετε ως παράνομους δασεργάτες. Όπως εσείς υλοτομείτε με πρωτόκολλα από το δασαρχείο το ίδιο κάνουμε κι εμείς. Εργαζόμαστε βάσει πρωτοκόλλου από το δασαρχείο Αρναίας. Τα 8.000 δασεργατικά ένσημα αν δεν δηλώνουν εμπειρία, τι δηλώνουν; Αυτή τη στιγμή οι 55 δασεργάτες των Σκουριών είναι και σε συνεταιρισμούς γραμμένοι και έκαναν και το σωματείο για να υπερασπίζονται τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Από τους 55 οι 40 και πλέον είναι δασεργάτες τρίτης γενιάς. Ας μας απαντήσει ο δασικός συνεταιρισμός Μ. Παναγίας όταν έγινε ψηφοφορία για τον αν θα αναλάβουν την υλοτόμηση των Σκουριών ή όχι, πόσοι ψήφισαν υπέρ και πόσοι κατά;;;;;

Εμείς μιλάμε με ονοματεπώνυμο και δεν κρυβόμαστε πίσω από απρόσωπες και γενικευμένες ανακοινώσεις. Εγώ δεν θα χαιρόμουν αν μάθαινα ότι υπάρχουν συνάδελφοι μου άνεργοι.»

ΠΗΓΗ: politesaristoteli.blogspot, 3/03/2015