ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΑ ΣΥΡΙΖΑ

019 color

Οι εκπρόσωποι του Επαγγελματικού Σωματείου Υπογειτών Μεταλλείων Κασσάνδρας εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Μεγάλη Παναγία και το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα. Αλλά δείτε και το βίντεο εδώ, πριν διαβάσετε την ανακοίνωση για να καταλάβετε τι συμβαίνει…

«Στο ίδιο έργο θεατές γινόμαστε για άλλη μια φορά και μάλιστα από αυτούς που κρατούν την τύχη της Χαλκιδικής στα χέρια τους. Δεν φτάνουν τα παιχνίδια, οι εξαγγελίες οι αποφάσεις για μας χωρίς εμάς χθες μέσα στο χωριό μας στην Μεγάλη Παναγία είδαμε και την συνέχεια.

Με μοναδικό στόχο να δηλώσουμε παρόντες σε όσα γίνονται και θα γίνουν στον τόπο μας, αποφασίσαμε να πάμε και να δηλώσουμε ανοιχτά τις θέσεις μας σε προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην Μεγάλη Παναγία.

Αφού ακούσαμε τις εξαγγελίες των στελεχών για εμάς και τις ζωές μας, είχαμε την υποχρέωση εκπροσωπώντας όλους τους εργαζόμενους στα Μεταλλεία Κασσάνδρας να αντιδράσουμε. Να δηλώσουμε παρόντες. Να δηλώσουμε ποιοι είμαστε και τι κάνουμε. Και να διεκδικήσουμε να μάθουμε τι σχεδιάζουν για την επόμενη μέρα τι σχεδιάζουν για το έργο μας, για τις δουλειές μας για τον τόπο μας.

Και αυτό που λάβαμε ως απάντηση ήταν ένα βίντεο κομμένο και ραμμένο. Ένα βίντεο που βγήκε όχι απλά χωρίς την αντίδραση, τις θέσεις και τις ερωτήσεις μας, αλλά πολύ χειρότερα με ένα και μόνο απόσπασμα που δημιουργεί ψεύτικες εντυπώσεις και παραποιεί 100% ότι είπαμε και κάναμε.

Δεν πήραμε απαντήσεις. Και αυτό είναι το λιγότερο.

Δεν είδαμε την αντίδραση μας στα λόγια των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είδαμε και δεν είδε κανείς την αντίδραση στα σχέδια τους για τα Μεταλλεία, για τις οικογένειές μας, για τα χωριά μας.

Είδαμε την λογοκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Ακόμη και σε ένα απλό βίντεο από ένα καφενείο στην Μεγάλη Παναγία. Ακόμη και στην απλή αντίδραση δυο μεταλλωρύχων σε όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής.

Και καταλάβαμε πόσο «δυνατοί» είναι αυτοί απέναντι στον καθαρό λόγο δυο απλών μεταλλωρύχων που αγωνίζονται χωρίς μονταζιέρες και σποτάκια για να σώσουν τον τόπο τους.

Θα μας βρουν μπροστά τους. Για έναν και απλό λόγο. Γιατί εμείς όπως πάντα δεν πρόκειται να αφήσουμε τον δίκαιο αγώνα μας να πάει χαμένος, για να κερδίσουν οι εντυπώσεις.

Γιατί σ’ αυτό το παιχνίδι παίζονται οι τύχες μας».