O ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ

1-001

Μια αποκαλυπτική ανάρτηση διαβάσαμε στη Respentza.blogspot. Διαπιστώνουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής θέλει τα δικά του παιδιά στο ψηφοδέλτιο και επιθυμεί σφόδρα να κρατήσει τα στεγανά για να μην παρεισφρήσουν εξωγενείς και «πασοκογενείς» υποψήφιοι, όπως λέει. Για να δούμε που θα χωρέσει η Ξηροτύρη και ο Αρσένης… Λέτε να έχουμε εμφύλιο #Skouries στον ΣΥΡΙΖΑ;

«Τα ψηφοδέλτιο που θα εμφανίσει στις εθνικές εκλογές και οι οποίες αναμένονται το αργότερο τον Μάρτιο του 2015, επίσημα μπορεί να μην απασχόλησε τον ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλκιδική, αλλά είναι βέβαιο ότι συζητιέται μεταξύ των τοπικών στελεχών και των ενδιαφερόμενων υποψηφίων καθώς το  δημοσκοπικό προβάδισμα και η συνεπαγόμενη δυναμική νίκης που εμφανίζει το κόμμα έχει προκαλέσει έναν συνωστισμό για τη λίστα της Χαλκιδικής, με αποτέλεσμα να προκαλείται και τεράστιο ενδιαφέρον για μια «θέση», έστω και … στη διαδικασία των ζυμώσεων!

Η αρχή φυσικά θα γίνει από την εν ενεργεία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλκιδική Κατερίνα Ιγγλέζη. Η Ιγγλέζη, εκτιμάται, πάλεψε στη θητεία της ιδιαίτερα για το θέμα των Σκουριών, για τα υπόλοιπα θέματα που απασχολούν το Νομό έδειξε ενδιαφέρον και αν κάποιος κάνει σύγκριση με το έργο που παρουσίασαν βουλευτές άλλων κομμάτων στο Νομό, τώρα και παλαιότερα, μάλλον δεν θα βγει “χαμένη”. Η υποψηφιότητά της είναι βέβαιη και σίγουρα είναι και από τα φαβορί για την εκλογή. Αν θεωρηθεί ότι το ψηφοδέλτιο θα καλύπτει γεωγραφικά το νομό η υποψηφιότητά της αποκλείει αυτόματα ονόματα, της Β.Α. Χαλκιδικής που πιθανά να βλέπουν και την βουλευτική έδρα, όπως οι Τόσκας – Γκοντίνος. Ο Λάζαρος Τόσκας μάλλον δεν θέλει να εγκαταλείψει την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, όπου και είναι εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος, αφού  η θέση του στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας του επιτρέπει να ασχοληθεί με το ζήτημα των Σκουριών στο οποίο έχει αφιερωθεί εδώ και χρόνια. Από την άλλη μεριά ο Κ. Γκοντίνος, Γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, αποκλείεται λόγω υποψηφιότητας της Ιγγλέζη αλλά και της αποτυχίας του στις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές αφού δεν κατάφερε να εκλεγεί ούτε καν Δημοτικός Σύμβουλος. Η Β.Α.Χαλκιδική, λοιπόν, θα κλείσει με μόνη και αναμφισβήτητη υποψηφιότητα της Ιγγλέζη.

Στο παρελθόν ακούστηκαν και κάποια ονόματα εκτός Χαλκιδικής πως θα είναι υποψήφιοι στη Χαλκιδική. Πρόκειται για τη Βουλευτή Θεσσαλονίκης Ασημίνα Ξηροτύρη-Αικατερινάρη και του πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κρίτωνα Αρσένη. Για τους γνωρίζοντες τα πράγματα στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να γίνει αφού σε μια τέτοια περίπτωση είναι βέβαιο ότι θα γίνει …χαμός και «χοντρή κόντρα» με την Κουμουνδούρου! Το ίδιο φυσικά θα γίνει, επισημαίνουν γνωστοί Συριζαίοι, και σε περίπτωση προσπάθειας εισροής άλλων πασοκογενών «δυνάμεων» στο ψηφοδέλτιο της Χαλκιδικής!»