ΑΠΕΛΠΙΔΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ

005 kentro politismou

Το antigold κίνημα, μη έχοντας τι άλλο να κάνει, αφού μόνο σαν διοργανωτής συναυλιών έχει σημειώσει καλές επιδόσεις, επιτίθεται στη νέα Δημοτική Αρχή σε ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ και με ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ. Πάρτε μια γεύση:

«[…] Η νέα Δημοτική Αρχή, συνεπής στις προεκλογικές της εξαγγελίες, πρέπει να δώσει το στίγμα της σε σχέση με την εταιρεία, τα μεταλλεία χρυσού και την επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην περιοχή μας, για να μην πούμε πως έπρεπε ήδη –αυτό το στίγμα- να το έχει δώσει.

Ακούγεται για παράδειγμα πως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δουλεύουν στον Δήμο και πληρώνονται από την μαμά εταιρεία. Και αν βέβαια πρόκειται για συμβάσεις που έγιναν επί Πάχτα, και λήγουν οσονούπω –σε ένα, δυο μήνες- θα μπορούσε κανείς να κατανοήσει την ελαστικότητα και την κατανόηση, ώστε να μην απολυθούν 2-3 άνθρωποι και χάσουν το μεροκάματό τους για το μικρό χρονικό διάστημα που απομένει (όποιοι κι αν είναι). Αντί τούτου όμως, ακούγεται πως, κάποιων οι συμβάσεις ανανεώθηκαν. Είναι αλήθεια;

Αν είναι αλήθεια, έχουμε πολλά να πούμε και θα τα πούμε.

Εδώ και τώρα όμως πρέπει να ειπωθεί σε χίλιους τόνους, πως το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, ΆΜΕΣΑ, πρέπει να πάρει απόφαση και να καταγγείλει την όποια σύμβαση, το όποιο «μνημόνιο συνεργασίας» (βλέπε εξαγοράς) έκανε ο Πάχτας με την εταιρεία. Ούτε ένα τέτοιο Ευρώ. Αυτό, στην γλώσσα της αξιοπρέπειας λέγεται εκπόρνευση, για όποιον το καταλαβαίνει. Το λέμε γιατί ξέρουμε πως υπάρχουν και κάποιοι που με ελαφριά την συνείδηση και βαριά την ανοησία λένε: «ε, και τι έγινε; Αφού η εταιρεία μολύνει να πληρώσει». Ας βάλουν λίγο το μυαλό τους και την τσίπα τους να δουλέψει: Πόσο διαφορετικό είναι αυτό που κάνουν -οι επί χρήμασι- εκδιδόμενες;»

Η πίεση στη διοίκηση Μίχου θα είναι αφόρητη, διότι το «κίνημα» μη έχοντας κανένα πλέον έρεισμα μετά τις αδειοδοτήσεις που λύνουν μία-μία τις εκκρεμότητες, έχει αγκιστρωθεί με νύχια και με δόντια στο Δήμο, μπας και μπορέσει να χρησιμοποιήσει το επιχείρημα «είδατε; Και ο Δήμος εναντίον στην εξόρυξη είναι…». Δεν αρκούν οι γραφικοί υποστηρικτές τύπου Ομότιμος και Κρίτωνας Αρσένης…

Μετά το πογκρόμ που θέλει να γίνει εις βάρος υπαλλήλων της προηγούμενης διοίκησης, ακούστε τη λογική(;) που στηρίζονται:

«Εάν ο Δήμος χρειάζεται στήριξη για να τα βγάλει πέρα, υπάρχει ο αγωνιζόμενος κόσμος να προσφέρει τον εθελοντισμό του, τα χέρια του και το μυαλό του. Πως τα βγάζουν πέρα τόσοι και τόσοι Δήμοι ανά την Ελλάδα, σ’ αυτή την εποχή της κρίσης και του στραγγαλισμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης; Εκπορνεύονται; Κι αν κάποιοι το κάνουν, όχι εμείς. Εμείς εδώ γράψαμε και γράφουμε ιστορία. Μας βλέπει και μας στηρίζει όλη η Ελλάδα και περιμένει από μας.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, θα περάσουν το 1ο κράς-τέστ πάνω σ’ αυτό το θέμα. Εάν αποδεχθούν τα μνημόνια και τα χρήματα από την εταιρεία (όπως έκανε ο Πάχτας και οι δικοί του), τότε να ξέρουν πως έχουν βάλει την υπογραφή τους στον ενταφιασμό του αγώνα μας. Η κοινωνία μας, που τους εξέλεξε, τους στηρίζει να πράξουν το σωστό και το τίμιο. Γι αυτό τους εξέλεξε και τους βλέπει. Είμαστε σίγουροι πως θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

Αυτό, σε απλά ελληνικά, λέγεται ψυχολογικός εκβιασμός και εκφοβισμός των δημοτικών συμβούλων. Να θυμίσουμε στην διάνοια που έγραψε την ανάρτηση, πως οι κοινωνία εξέλεξε τους συμβούλους για το ενωτικό προφίλ που προανήγγειλε ο κος Μίχος και η παράταξή του, και όχι για πογκρόμ και «ανένδοτο»…

Τα ανωτέρω από ανάρτηση του ierissos.blogspot.gr, που ανέβηκε και στο φερέφωνο antigold.org. (Δείτε εδώ)