ΟΜΟΤΙΜΟΣ & ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ…

23423542352353465 (43)

Στον ιστότοπο του θρακιώτικου ραδιοσταθμού «Χρόνος», στο www.xronos.gr, o ομότιμος Σαράντης Δημητριάδης προέβηκε σε φοβερές… αποκαλύψεις! Σε μια καθόλου… στημένη συνέντευξη με από πριν γνωστές και κατευθυνόμενες ερωτήσεις του τύπου «Είναι οι Σάπες στη ζώνη της επικινδυνότητας, εκεί που λέμε ότι δεν μπορεί να γίνει εκμετάλλευση με σεβασμό στο περιβάλλον;», ο Σαράντης βρέθηκε σε ένα περιβάλλον που οι περισσότεροι εκστασιάζονται με λέξεις όπως «ομότιμος» ή «καθηγητής»… Και ο πλέον κοινός νους μπορεί να κατανοήσει πως το θέμα περιβάλλον και εξορύξεις είναι κατά κύριο λόγο θέμα περιβαλλοντολόγων μηχανικών και μεταλλειολόγων μηχανικών. Ασφαλώς και οι γεωλόγοι επικουρικά θα μπορούσαν να συμμετέχουν σε τέτοιες διεπιστημονικές ομάδες, αλλά αυτό απέχει πολύ από το να εκφράζουν κατά μόνας απόλυτες γνώμες τι είναι καλό και τι είναι κακό για το περιβάλλον σχετικά με την μετάλλευση. Γι’ αυτό και αν προσέξατε, ο ομότιμος, αποφεύγοντας κακοτοπιές, βάφτισε την ομιλία του «Είναι η μεταλλευτική δραστηριότητα επικίνδυνη για τον υδροφόρο ορίζοντα ή όχι;», φέρνοντας το θέμα ποιο κοντά στα χωράφια του… Άσχετο αν διαφημίζεται αλλιώς: «Ενημέρωση για το τι συνέπειες μπορεί να επιφέρει στο περιβάλλον η εξόρυξη χρυσού θα προσφέρει στους πολίτες ο ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας του Α.Π.Θ. Σαράντης Δημητριάδης..»

Τώρα για όσους μαζοχιστές από εσάς επιθυμείτε, διαβάστε όλη τη συνέντευξη, εδώ. Είναι αυτή που η τελευταία ενότητα επιγράφεται πολύ σωστά ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ (έτσι ακριβώς, με κεφαλαία…).

Όσον αφορά το Δήμο Μαρώνειας Σαπών, που σε συνεργασία με την Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης Έβρου Κατά της Εξόρυξης και Μεταλλουργίας χρυσού, συνδιοργάνωσαν το Σάββατο την εκδήλωση με θέμα: «Ζωή χωρίς νερό…», προτείνω το θέμα της επόμενης εκδήλωσης: «Ζωή χωρίς μεροκάματο…».