ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ…

969ddae134dc5e61235b0d4f105eceff_XL

Τη θερινή ραστώνη του Δεκαπενταύγουστου επέλεξε ο πρώην πρύτανης του Α.Π.Θ. κος Μυλόπουλος –καλά θυμάστε, αυτός που ήθελε να βάλει υποψηφιότητα για ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν του βγήκε–, για να εξαπολύσει τους μύδρους του εναντίον των συναδέλφων του με αφορμή τις πρόσφατες πρυτανικές εκλογές. Σε άρθρο του στο ιστολόγιο TVXS υπό τον τίτλο «Το κυβερνητικό… Colpo Grosso στα πανεπιστήμια», ο απερχόμενος πρύτανης καταφέρεται με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς εναντίον συναδέλφων του, σε σημείο που η εφημερίδα «Μακεδονία» δημοσίευσε άρθρο για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ανάρτηση του απερχόμενου.

Στο επίμαχο άρθρο του ο κ. Μυλόπουλος επιχειρεί να εξηγήσει «τον κυβερνητικό θρίαμβο στις πρυτανικές εκλογές» και την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να καταγράψει ισχυρή παρουσία στα πανεπιστήμια. Στην προσπάθειά του αυτή ο απερχόμενος κατηγορεί συλλήβδην τους έλληνες πανεπιστημιακούς ότι «εγκαταλείποντας ομαδικά το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο ενός διανοούμενου, την αμφισβήτηση της εξουσίας, αλλά και αγνοώντας όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν γύρω τους σε βάρος του λαού και της χώρας τους στράφηκαν μαζικά υπέρ των δύο κυβερνητικών κομμάτων». Χαρακτηριστικά αναρωτιέται «Πώς αλλιώς να εξηγηθεί η μαζική εκλογή το θέρος του 2014 φιλοκυβερνητικών πρυτάνεων σε όλα τα πανεπιστήμια όπου έγιναν εκλογές;», και τονίζει πως «τα ποσοστά εκλογής πρυτάνεων κατ’ εφαρμογή του νόμου Διαμαντοπούλου, οι οποίοι αποδέχονται το νόμο αυτόν… αγγίζουν τα όρια εκλογών σε δικτατορικά καθεστώτα».

Και σκεφθείτε πως μιλάει ο άνθρωπος που επινόησε την «… φέρουσα ικανότητα των Σκουριών και του εδάφους της ΒΑ Χαλκιδικής γενικότερα» και προέβαλε το λεγόμενο «συμβούλιο περιβάλλοντος του ΑΠΘ» για να εξυπητετήσει εμφανώς την γραμμή ΣΥΡΙΖΑ κατά της επένδυσης, γεγονός που αποδείχτηκε περίτρανα όταν δήλωσε πως σκοπεύει να κατέβει για ευρωβουλευτπής με το συγκεκριμένο κόμμα….

Βέβαια το κράξιμο που έφαγε ο απερχόμενος από τους θιγόμενους συναδέλφους του δεν λέγεται, σε σημείο που έτρεξε με ακόλουθη ανακοίνωσή του να προσπαθεί να μαζέψει το θέμα, το οποίο όμως δεν μαζεύεται με τίποτα…

Χαρακτηριστικές είναι οι επώνυμες απαντήσεις στον λιβελογράφο Μυλόπουλο. Ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Νίκος Μουσιόπουλος στο ιδιαιτέρως αιχμηρό σχόλιό του επισημαίνει προς τον απερχόμενο πρύτανη ότι «κάπως αυθαίρετα βάζετε κομματικές ταμπέλες κάτω από εκλεκτούς συναδέλφους -και βέβαια όχι μόνον στο ΑΠΘ- που παρεμπιπτόντως ίσως να έχουν να επιδείξουν περισσότερες διοικητικές και ακαδημαϊκές περγαμηνές σε σύγκριση με όσες εσείς είχατε, όταν εκλεγήκατε»

Επίσης, ο καθηγητής Μιχάλης Μαριάς τονίζει πως «θα ήταν σοφότερο να αφήσετε την εκτίμηση της θητείας σας σε αυτούς που την έζησαν από κοντά, όπως οι καθηγητές, που δεν ‘μεταμορφώθηκαν σε χοίρους’ από το μαγικό ραβδί της Διαμαντοπούλου», και επιπλέον σημειώνει πως «δεν είναι ανάγκη να υπονοείτε το χιλιοειπωμένο ‘μετά από μένα το χάος’, όταν οι διάδοχοί σας είναι συνάδελφοι ικανότατοι και το έργο τους δύσκολο»

Τέλος, ο καθηγητής Μιχάλης Μελετίδης στο σχόλιό του τονίζει: «Κύριε πρύτανη, βρίσκω πολύ προσβλητικά για μένα πρώτα αλλά και για τους/τις συναδέλφους που πήραν μέρος στις εκλογές για την ανάδειξη του πρύτανη στο ΑΠΘ τα σχόλια και τις αυθαίρετες γενικεύσεις που κάνετε… Λέτε στο άρθρο σας ότι κι εμείς, το 80% των μελών ΔΕΠ, που ασκήσαμε το εκλογικό μας δικαίωμα, πέσαμε θύματα αυτού του ολοκληρωτισμού! Παρασυρθήκαμε. Δεν το καταλάβαμε το colpo grosso. Αυτών των ηλιθίων μελών ΔΕΠ υπήρξατε πρύτανης;», διερωτάται ο κ. Μελετίδης. Επίσης υπενθυμίζει ότι στις πρόσφατες πρυτανικές εκλογές στο ΑΠΘ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν υποψήφιοι αντιπρυτάνεις.

Αυτά για να μην ξεχνάμε ποιοί πολεμάνε την επένδυση…