ΑΠΩΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

DSC_0488

Ο Χρήστος Μπρίκος, πρόεδρος της κοινότητας Στρατονίκης, σε ηλικία 62  ετών μας άφησε να πορευτούμε χωρίς τη δική του πλέον παρουσία στον μάταιο αυτό κόσμο. Το πόσο αγαπητός ήταν στην κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής ο Χρήστος έδειξη η μεγάλη προσέλευση από εκατοντάδες κόσμου που συνέρρευσαν την Παρασκευή το μεσημέρι στον Άγιο Νικόλαο της Στρατονίκης για να τον συνοδεύσουν στο τελευταίο του ταξίδι.

Ο Χρήστος σε όλη του η ζωή ήταν ένα παράδειγμα προς μίμηση. Ένας άνθρωπος που προσέφερε και έκανε τα λόγια του έργα. Είτε από τη θέση του εργαζόμενου ως ηλεκτρολόγος στα μεταλλεία, είτε ως επί 12 συναπτά έτη πρόεδρος της κοινότητας Στρατονίκης, η προσφορά του στην τοπική κοινωνία, ήταν ανεκτίμητη. Δεν είναι τυχαίο που τόσο ο Χρήστος Πάχτας, όσο και ο Γιάννης Μίχος, άφησαν στην άκρη τις όποιες διαφορές τους και βρέθηκαν στον Άγιο Νικόλαο για να αποδώσουν τιμές στον εκλιπόντα.

Είναι σημαδιακό πως πριν φύγει ο Χρήστος άφησε μια «εντολή», που στα αυτιά όσων την άκουσαν ήχησε και θα συνεχίζει να ηχεί σαν ακριβή παρακαταθήκη:

«Το μεταλλείο και τα μάτια σας. Για το κοινό καλό της κοινωνίας και του τόπου», είπε…

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει Χρήστο…