ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ

Screen Shot 2014-04-03

Σήμερα μετά το μεσημέρι υποψήφια σύμβουλος του δήμου Αριστοτέλη με την παράταξη ΟΡΑΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ του Χρήστου Πάχτα, δέχτηκε επίθεση για τις ιδεολογικές και πολιτικές της πεποιθήσεις από οπαδούς αντίπαλης παράταξης. Με μια ήπια ανακοίνωσή του, το ΟΡΑΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ και ο κος Πάχτας προσπαθούν να μην δώσουν έκταση στο γεγονός, χαρακτηρίζοντάς το «τυχαίο» και θέτοντας τον καθένα ενώπιον των ευθυνών του. Η πλήρης ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Είναι ιδιαίτερα λυπηρό το γεγονός, ότι συμπολίτης μας σήμερα υπήρξε θύμα βιαιοπραγίας. Οι ιδέες και οι απόψεις δε μπορούν να περιορίζονται και η περιοχή μας είναι σίγουρο ότι δεν μπορεί να ανεχθεί άλλο  τέτοιες στιγμές. Οι ελεύθερες εκλογές, το δικαίωμα της συμμετοχής στα κοινά, το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου είναι αξίες τις οποίες η κοινωνία μας σέβεται και περιφρουρεί. Η επίθεση στην υποψήφια  σύμβουλο μας είμαστε σίγουροι, ότι ήταν τυχαίο περιστατικό και ότι κάποιοι παρασύρθηκαν από πάθη που δεν ταιριάζουν στους συμπολίτες μας. Ο λαός  θα κρίνει, αφού έφτασε η ώρα του,  και πάλι για το παρόν και το μέλλον του. Τούτη την ώρα ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του και ας αφήσει τους συμπατριώτες μας να πάρουν την τύχη στα χέρια τους.

Τώρα είναι η ώρα της δημοκρατίας. Όλοι έχουμε ευθύνη να τη διαφυλάξουμε. Καλούμε  τους υποψήφιους συνδυασμούς στο δήμο Αριστοτέλη  να καταδικάσουν ρητά  το συγκεκριμένο περιστατικό βίας».

Είναι εμφανής η προσπάθεια του κου Πάχτα να μην ρίξει λάδι στη φωτιά, παρ’ όλο που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί πολιτικά το γεγονός προς όφελός του. Αυτή η στάση όμως του ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ δεν απαλλάσσει τους υπόλοιπους υποψήφιους του δήμου από την υποχρέωση να καταδικάσουν απερίφραστα και άμεσα το γεγονός, αποκηρύσσοντας την πολιτική βία απ’ όπου και αν προέρχεται… Αναμένουμε…