Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ: ΜΙΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΤΗΡΗΘΗΚΕ

paxtas1

Όλοι θυμόμαστε ότι η φράση «Ο Δήμος στον Δημότη» ήταν το προεκλογικό σύνθημα της παράταξης του Χρήστου Πάχτα, τότε, το 2010, όταν για πρώτη φορά κέρδισε τον Δήμο Αριστοτέλη. Φαίνεται όμως πως τελικά δεν επρόκειτο απλά για ένα προεκλογικό σύνθημα, αλλά για μια υπόσχεση που τηρήθηκε στο έπακρο, όπως φάνηκε και στον Απολογισμό Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής, που έλαβε χώρα στο δημοτικό κατάστημα Αρναίας το Σάββατο 8 Μαρτίου.

Ο «Δήμος στον Δημότη» δεν ήταν απλά ένα πρόγραμμα αποκέντρωσης των διοικητικών υπηρεσιών του δήμου με τη λειτουργία Κοινοτικών Γραφείων σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες, για να παρέχονται οι υπηρεσίες του Δήμου τοπικά, σε κάθε Κοινότητα. Προέβλεπε και την αναβάθμιση και ενοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων του Δήμου, και τη λειτουργία της Γραμμής Εξυπηρέτησης του Δημότη 15410, όπου ο δημότης μπορούσε να απευθυνθεί για οποιοδήποτε πρόβλημα σχετικά με τον δήμο τον απασχολούσε.

Εκτός όμως της διοικητικής μέριμνας, δόθηκε ιδιαίτερη φροντίδα στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών, μέσα από δράσεις που απλώνονται σε πολλούς τομείς. Ενδεικτικά, στον Απολογισμό των Πεπραγμένων αναφέρθηκαν οι κάτωθι δράσεις:

Τα δωρεάν Προγράμματα Άθλησης για Όλους, Η ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Δια Βίου Μάθησης με αποκεντρωμένες δομές σε κάθε Τοπική και Δημοτική Κοινότητα, το Πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, η δωρεάν Ψηφιακή Μαστογραφία για 100 γυναίκες του Δήμου Αριστοτέλη, η λειτουργία Μουσικής Σχολής- Ωδείου Δήμου Αριστοτέλη, η λειτουργία Χορωδιακών Τμημάτων και η λειτουργία Χορευτικών Τμημάτων Δήμου Αριστοτέλη.

Εκτός των ανωτέρω, δεν πρέπει να παραληφθεί το Κοινωνικό πρόγραμμα φροντίδας ηλικιωμένων, στα πλαίσια του οποίου λειτουργούν τα προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι και Κοινωνική Μέριμνα.

Επίσης, η ίδρυση και λειτουργία Παιδικών Σταθμών Δήμου Αριστοτέλη και η ίδρυση και λειτουργία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης των Παιδιών

Στα πλαίσια του στόχου της δημοτικής αρχής να προστίθενται σταδιακά νέες Υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των δημοτών, υλοποιείται η σταδιακή επέκταση της εκπομπής της δημοτικής τηλεόρασης στα χωριά του δήμου, η δημιουργία νέας ιστοσελίδας και εφαρμογών για έξυπνα τηλέφωνα και η έκδοση Ταξιδιωτικού Οδηγού του Δήμου Αριστοτέλη.