ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

korea

Το απίθανο blog του Παρατηρητηρίου στα πλαίσια της τακτικής της δημοσίευσης επιλεγμένων άρθρων επιστημονικής φαντασίας, ανάρτησε το άρθρο της Φραγκίσκας Μεγαλούδη, από το blog Press Time. Δεν γνωρίζω το κατά πόσον ενημερωμένη είναι η κατά τη γνώμη μου αξιόλογη ακτιβίστρια-δημοσιογράφος, αφού τα τελευταία χρόνια ζει στην Αυστραλία, Ουγκάντα, Μπανγκόγκ και τώρα ζει στη Βόρεια Κορέα, και κυρίως μέσω ποιών φίλτρων ενημερώνεται.

Το άρθρο επικεντρώνεται στην επικινδυνότητα της εξόρυξης απομονώνοντας 3-4 περιπτώσεις από την παγκόσμια βιβλιογραφία όπου έχουν συμβεί ατυχήματα και αστοχίες σε εξορυκτικές εγκαταστάσεις. Αν το καλοσκεφτώ είναι…σαν να προσπαθώ να σταματήσω την κυκλοφορία αυτοκινήτων με επιχείρημα τα θανατηφόρα ατυχήματα που συμβαίνουν καθημερινά, ή την εξόρυξη πετρελαίου επειδή συμβαίνουν διαρροές. Κανένας δεν είναι χαρούμενος με κάθε είδους ατύχημα ή αστοχία, αλλά αυτά συμβαίνουν στατιστικά, και όσο προχωράει η τεχνολογία συμβαίνουν όλο και πιο σπάνια… Στο άρθρο αναφέρονται κάποια σημαδιακά περιστατικά από τις χιλιάδες εξορύξεις που λαμβάνουν χώρα σε όλο τον πλανήτη. Και βέβαια, το άρθρο τελειώνει δραματικά –όπως ήταν αναμενόμενο–, με την ατάκα: «Και κυρίως δεχόμαστε μια ανάπτυξη που θα έρθει με κάθε τίμημα, ακόμα και αν αυτό ισοδυναμεί με θάνατο»(!).

Θα πρότεινα στους φίλους του Παρατηρητηρίου, αντί να καταναλώνονται στο κυνήγι και την αναδημοσίευση απίθανων άρθρων, να διανείμουν πόρτα-πόρτα φυλλάδιο με το εξής περιεχόμενο:

«Να πάρεις μια κόλα χαρτί και να γράψεις 33 φορές αυτά:

»Στην Χαλκιδική έχουν έρθει χρυσοθήρες από τον Καναδά να πάρουν το χρυσό μας.Όταν αρχίσουν οι εξορύξεις η βρύση σου θα τρέχει αρσενικό, και άλλα δηλητήρια που έφεραν οι Καναδοί. Τα πρόβατά σου θα γίνουν πράσινα με δύο ουρές και οι μέλισσες θα μεταναστεύσουν στην Αφρική. Η γη θα βγάζει καπνούς σαν την κόλαση του Δάντη και θα καταπίνει τα παιδιά σου. Τα ψάρια θα πηδάνε στη στεριά, η θάλασσα θα γίνει βιολετί και οι εικόνες στις εκκλησιές θα κλαίνε. Μόνη λύση είναι να γίνει δήμαρχος ο Τόλης Παπαγεωργίου».

»Μετά να κλείσεις την κόλα το χαρτί σε ένα φάκελο και να το μοιράσεις σε 33 φίλους, γνωστούς ή συγχωριανούς. Κάποιος που δεν το έκανε, και πέταξε το χαρτί αυτό, του ήρθε επίσκεψη σπίτι ο Σάκης Αποστολάκης. Ένας άλλος που το αγνόησε ήρθε η ΕΛ.ΑΣ και του πήρε όλο το DNA και τώρα δεν έχει ο χριστιανός. Και ένας τρίτος που το έστειλε μόνο σε 32 φίλους του μπέρδεψαν το DNA με αλλουνού και τύπωσε ένα εκατομμύριο μπλουζάκια SOS Χρυσή Αυγή»…