Το προωθητικό ταξίδι της ενέργειας Mount Athos Area Kouzina στις αγορές του κόσμου, αλλά και η δημιουργία Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής, οδηγούν δεκάδες τοπικούς παραγωγούς μέλη του στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής, όπου το τριήμερο 11-13 Οκτωβρίου θα παρουσιάσουν στο κοινό προϊόντα, γεύσεις, πιάτα και γαστρονομικές δημιουργίες, σε συνεργασία με τη σεφ Ντίνα Νικολάου, η οποία υπογράφει και τα μενού του promo tour της διοργάνωσης. Μαθήματα μαγειρικής, χορωδίες και τοπικά χορευτικά συγκροτήματα, μαθήματα παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής, παρουσιάσεις και προσφορά τοπικών προϊόντων, βόλτες με άλογα στο κατάφυτο άλσος, οινογευσίες, μουσικά σχήματα, παιδικοί διαγωνισμοί ζωγραφικής, ποδηλατικοί αγώνες για παιδιά, ελληνικά γλέντια διαγωνισμοί και επιδείξεις μεθόδων παραδοσιακής μαγειρικής, όλα σε ένα τριήμερο πανηγύρι δημιουργίας και επικοινωνίας, το οποίο από την πρώτη κιόλας μέρα θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή του κοινού. Ο θεσμός των τριήμερων παρουσιάσεων με τον γενικό τίτλο Kouzina Traditional θα πραγματοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου στους οικισμούς της περιοχής, έχοντας ως στόχο την προώθηση της τοπικής παραγωγής και τη δημιουργία δίαυλου επικοινωνίας μεταξύ της τουριστικής και της γαστρονομικής δραστηριότητας. Κατά τη διάρκεια του Arnea Kouzina Traditional, το οποίο ανοίγει την αυλαία των παρουσιάσεων, θα κινηματογραφηθούν εκπομπές μαγειρικής για την ελληνική αγορά, ενώ διάσημη γαστρονομική έκδοση της Βρετανίας θα προβεί σε φωτογράφιση μαγειρικών και ζαχαροπλαστικών τεχνικών.
[ΠΗΓΗ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, 29/09/2013]