ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ

aristo660

Την πρώτη από τις οκτώ χαρτογραφημένες ιστορικές περιπατητικές διαδρομές της προ του Άθω περιοχής θα παρουσιάσει στις 9 Σεπτεμβρίου ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης. Πρόκειται για τον Αριστοτελικό Περίπατο ο οποίος ξεκινά από το προστατευμένο Άλσος του Αριστοτέλη και τα οθωμανικά Σιδηροκαύσια και καταλήγει στα Αρχαία Στάγειρα τον τόπο που γεννήθηκε ο Αριστοτέλης. Το μήκος της διαδρομής φθάνει σε 22 χιλιόμετρα. Η συγκεκριμένη διαδρομή στην οποία διεξάγεται έρευνα του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών του τμήματος Βιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα παρουσιασθεί και θα προωθηθεί στο κοινό ως περιπατητική διαδρομή, ιστορικός περίπατος και περιβαλλοντική περιήγηση.

Αναφορικά με το Αλσος Αριστοτέλη θα πρέπει να προσθέσουμε ότι βρίσκεται στο το ιστορικό χωριό Στάγειρα, σε καταπληκτική τοποθεσία με υψόμετρο περίπου 500 μ., δίπλα στα απομεινάρια του Μαχαλά, της πρωτεύουσας των Μαντεμοχωρίων.

alsos_aristoteli275132

Είναι το μοναδικό θεματικό πάρκο της Χαλκιδικής. Αξίζει να επισκεφθείτε για τα ενδιαφέροντα όργανα και την υπέροχη θέα στον κόλπο της Ιερισσού που χαρίζει. Το άλσος προϋπήρχε και η υπέροχη τοποθεσία επιλέχθηκε το 1956 για να φιλοξενήσει το επιβλητικό άγαλμα του Αριστοτέλη, έργο του γλύπτη Νικόλα, για να τιμηθεί ο μεγάλος φιλόσοφος ο οποίος γεννήθηκε στα Αρχαία Στάγειρα. Τα πρωτότυπα διαδραστικά όργανα που φιλοξενούνται στο χώρο του άλσους τοποθετήθηκαν το 2003, με απόφαση της Δημοτικής Επιχείρησης Σταγείρων-Ακάνθου. Πρόκειται για πειραματικά όργανα που λειτουργούν βάσει των φυσικών νόμων οι οποίοι αναφέρονται στα συγγράμματα του Αριστοτέλη και ιδιαίτερα στο έργο του «Τα Φυσικά».