ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ…

Screen Shot 2013-05-21 at 9.11.51 μ.μ.

 

Εξαιρετικά αφιερωμένο σε όσους κόπτονται για την ποιότητα των νερών του Δήμου Αριστοτέλη.

Με τη σφραγίδα της Ε.Ε και του επιτρόπου περιβάλλοντος Janez Potočnik αλλά και της γ.γ υδάτων του ΥΠΕΚΑ πιστοποιήθηκε ότι τα νερά των παρακολουθούμενων ακτών κολύμβησης του Δήμου Αριστοτέλη είναι εξαιρετικής ποιότητας.

Τα αποτελέσματα αυτά αφορούν το έτος 2012 και ενσωματώθηκαν στην ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος και δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, ούτως ώστε οι Ευρωπαίοι πολίτες να γνωρίζουν υπεύθυνα σε ποιες θάλασσες της Ευρώπης μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους το φετινό καλοκαίρι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σ’ αυτήν την έκθεση το ποσοστό “εξαιρετικής ποιότητας” στις ακτές που παρακολουθούνται στην Κύπρο είναι απόλυτο. 100%!!! Οι “εξαιρετικές παραλίες” της χώρας μας είναι στο 93%.
Σ΄ότι αφορά το δήμο Αριστοτέλη, το ΥΠΕΚΑ μέσω του γενικής γραμματείας υδάτων χαρακτηρίζει στο μητρώο της “εξαιρετικής ποιότητας” τα νερά όλου του παραλιακού μετώπου της ΒΑ Χαλκιδικής, εκτός μιας μικρής περιοχής που βρίσκονται τα ξενοδοχεία της Ουρανούπολης, όπου το νερά χαρακτηρίζονται “καλής ποιότητας” (δύο αστέρια).

Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Αριστοτέλη