ΣΤΟ ΡΥΘΜΟ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Screen Shot 2013-03-31 at 3.46.44 μ.μ.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Επενδυτής, μιλώντας γενικά για το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα, αναφέρθηκε και στην περίπτωση των μεταλλείων Χαλκιδικής.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «Το οικονομικό περιβάλλον είναι ασφαλές για πολίτες και επενδυτές Έχει γίνει μεγάλη πρόοδος σε σχέση με το περασμένο καλοκαίρι. Τα σενάρια για την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη έχουν τελειώσει, η δημοσιονομική προσαρμογή συνεχίζεται, οι διαρθρωτικές αλλαγές προωθούνται και ένα επενδυτικό ενδιαφέρον έχει ξεκινήσει.»

Στη συνέχεια, σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με τα μηνύματα που στέλνει στους επενδυτές η υπόθεση του χρυσού στη Χαλκιδική, ο Υπουργός δήλωσε: «Η υπόθεση του χρυσού στη Χαλκιδική τι μήνυμα στέλνει στους επενδυτές Η κυβέρνηση έχει κάνει τις επιλογές της. Ασφαλώς μας ενδιαφέρει η προστασία του περιβάλλοντος, και δεν εννοούμε σε καμία περίπτωση η ανάπτυξη της χώρας να γίνει εις βάρος του περιβάλλοντος. Όμως, οι προφάσεις που τόσο καιρό έδιωξαν επενδύσεις από τη χώρα θα πρέπει να σταματήσουν.»