ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ Κ.Υ. ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Σειρά εργασιών για την αισθητική, κτιριακή και υλικοτεχνική αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Παλαιοχωρίου, βρίσκονται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα από τον Δήμο Αριστοτέλη, που διεκδικεί και τη συνδρομή της Πολιτείας για την ουσιαστική ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στα όρια του Δήμου.

Το τελευταίο διάστημα, ολοκληρώθηκαν εργασίες καθαρισμού και ευρεπισμού του περιβάλλοντος χώρου του Κέντρου Υγείας, από τις υπηρεσίες του Δήμου. Με στόχο την πρακτική αναβάθμιση της βασικής δομής υγείας στην περιοχή της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής και σε συνέχεια της παρελθούσης δωρεάς υλικών απαραίτητων για το μικροβιολογικό εργαστήριο, κινείται η διαδικασία για τη συνδρομή του Δήμου στην προμήθεια δύο οδοντιατρικών καρεκλών με σκοπό την πλήρη λειτουργία του οδοντιατρικού τμήματος δεδομένης της παρουσίας δύο οδοντιάτρων.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα αναληφθούν περαιτέρω πρωτοβουλίες τόσο για την εκτέλεση εργασιών στον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου Υγείας και στις κτιριακές του εγκαταστάσεις όσο και για την επέκταση των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος δήλωσε σχετικά τα εξής:

«Διαρκής στόχος μας είναι η αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Παλαιοχωρίου και συνολικά της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στα όρια του Δήμου μας. Για την περαιτέρω στελέχωσή του και την ανανέωση του ιατρικού εξοπλισμού, βρισκόμαστε διαρκή αγαστή συνεργασία με τον πολύπειρο Δ/ντη του Κέντρου Υγείας κ. Ιωάννη Ελευθερούδη και ήδη συνδράμουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο. Φυσικά, αναμένουμε και από πλευράς των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, να λάβουν σοβαρά υπόψη τις ιδιαιτερότητες της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής και να στηρίξουν έμπρακτα αυτές τις προσπάθειες.»

 

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 20/8/2020]