ΠΕΡΙ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

quebec-elections-2014-april-7

Μια ενδιαφέρουσα ανάλυση για το κυνήγι των ψήφων στις επερχόμενες εκλογές διαβάσαμε στο politesaristoteli.blogspot και μεταφέρουμε εδώ αποσπάσματά της:

Υποψήφιος Νο 1: Ο ενωτικός(;) αντιμεταλλευτικός υποψήφιος δήμαρχος Αριστοτέλη, μιλά διαρκώς στα γνωστά μαζικά επικοινωνιακά φερέφωνα του ΣΥΡΙΖΑ και σε σικέ εκδηλώσεις. Αλλά: Αποφεύγει επιμελώς να πάρει σαφή θέση για το θέμα των μεταλλείων, για το οποίο και τον κατεβάζουν για δήμαρχο (ούτως ή άλλως, θέσεις για άλλα θέματα του δήμου, δεν έχει). Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν:

α) Όντως έχει ρεαλιστικές απόψεις για τα μεταλλεία, αλλά φοβάται να τις πει δημόσια, για να μην επισύρει την μήνι των «οικολόγων» που τον προώθησαν και τον στηρίζουν  β) Είναι κατά των μεταλλείων, αλλά δεν το λέει, μπας και ψαρέψει καμιά ψήφο στα θολά νερά, μιας και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών του δήμου είναι υπέρ του έργου.

Υποψήφιος Νο 2: Η τρομοκρατία που βασιλεύει στις τάξεις των Γαλατών οικολόγων, δεν αφήνει περιθώρια πολυφωνίας. Άπαξ και βγήκε αντιμεταλλευτικός υποψήφιος από εκείνες τις κάλπες που στήθηκαν, κανένας άλλος από τους Γαλάτες δεν μπορεί να κατέβει υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές. Κορυφαίο! Οι αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες καταργούν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι. Ο Ιερισσιώτης υποψήφιος που ήθελε να κατέβει με το ΚΚΕ, βγήκε και το κατήγγειλε δημόσια. Να πούμε ότι άργησε λίγο να πάρει χαμπάρι τι γίνεται στην Ιερισσό και στα πέριξ (;) Το ΚΚΕ άλλωστε δεν διακρίνονταν ποτέ στην γρήγορη ιστορική κατανόηση των πραγμάτων.

Υποψήφιος 3: Ποιο είναι το κύριο προσόν στο… αγωνιστικό βιογραφικό του νεαρού υποψήφιου Ανταρσιακού Αντιπεριφεριάρχη Χαλκιδικής; Ότι είναι μέλος του «κινήματος» ενάντια στην εξόρυξη χρυσού (έγιναν και κίνημα τώρα). Άλλος ένας «αγωνιστής» που ποντάρει στα μεταλλεία, για να βάλει υποψηφιότητα για την τοπική αυτοδιοίκηση..

Τρομολάγνοι καθηγητάδες εν δράσει: Διήμερο προπαγάνδας στην Ιερισσό προς το τέλος του μήνα. Όπως αναμενόταν, συμμετέχουν οι γνωστοί αντιμεταλλευτικοί Πανεπιστημιακοί. Μπορεί να είναι άσχετοι με την μεταλλεία του σήμερα, έχουν όμως άποψη για την καταστροφή και το Τέλος του Κόσμου που όπου νάναι έρχεται. Αρκετοί από αυτούς διατηρούν ενεργές πολιτικές φιλοδοξίες (κυρίως στον γνωστό χώρο του πολιτικού αχταρμά ΣΥΡΙΖ«Α»). Ως γνωστόν, το να περιφέρεσαι δεξιά-αριστερά (χωροταξικά και πολιτικά) σε «οικολογικές» εκδηλώσεις, βοηθά πολύ. Πώς να το κάνουμε, χτίζεις προφίλ και καριέρα.

Πρύτανης, Ευρωβουλή, Πανεπιστήμια, Παρασιτισμός: Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, γνωστός πολέμιος των μεταλλείων και αυτός, κατεβαίνει για ευρωβουλευτής. Εξυπακούεται με ποιο κόμμα, δεν τα ρωτάμε αυτά.

Δεν είναι πιά μυστικό ότι μέσα στα ΑΕΙ, συντηρούνται και αναπαράγονται κομματικές ψευτο-προοδευτικές συντεχνίες και ομάδες, που αλληλοϋποστηρίζονται, σαμποτάροντας κάθε αλλαγή. Φυσικά, το τελευταίο που τους απασχολεί, είναι η παραγωγή και διάδοση της γνώσης στην υπηρεσία της κοινωνίας. Άλλο ένα στρώμα Παρασιτικών που απομυζά ό,τι έχει απομείνει σε έναν από τους πιο δημιουργικούς (υποτίθεται) θεσμικούς χώρους. Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις άξιων ανθρώπων που παράγουν αθόρυβα έργο στα ΑΕΙ, αλλά ποιος τους ξέρει αυτούς. Αντίθετα όλοι γνωρίζουν τους φωνακλάδες συναδέλφους τους, που περιφέρονται σαν μαϊντανοί σε «οικολογικά» πανηγύρια τρομοκρατώντας τον κόσμο..

Η υπεραλίευση ψηφαλακίων από «οικολόγους», εν όψει εκλογών εντείνεται ανησυχητικά. ΣΥΡΙΖ«Α», ΑΝΕΛ, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή, Οικολόγοι Πράσινοι,… Ρίχνουν δίχτυα και ψαρεύουν ψήφους μέσα στον ορυμαγδό της αντιμεταλλευτικής προπαγάνδας. Φυσικά, δεν υπάρχει κανείς πια που να πιστεύει ότι ο «αγώνας» γίνεται για αγνούς περιβαλλοντικούς σκοπούς, αφού τα κίνητρα και οι σκοποί είναι πλέον ξεκάθαρα.