ΤΑ ΣΙΔΗΡΟΚΑΥΣΙΑ ΩΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

images

Δώδεκα προκαθορισμένες συναντήσεις με εκπροσώπους τουριστικών γραφείων από τη γειτονική χώρα πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποι του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω κατά τη διάρκεια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ΕΜΙΤΤ, που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Η περιγραφή του προορισμού (και) ως πολιτιστικού, με συνδετικό ιστορικό κρίκο ανάμεσα στις δύο χώρες τα οθωμανικά Σιδηροκαύσια (ευρήματα τα ν οποίων υπάρχουν σήμερα στην περιοχή των Σταγείρων, στο Άλσος του Αριστοτέλη), έδειξε να εκπλήσσει ευχάριστα τους τούρκους επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι ενδιαφέρθηκαν ιδιαίτερα για διοργάνωση συνδυαστικών πακέτων διακοπών που θα περιλαμβάνουν επισκέψεις σε ιστορικούς χώρους της Θεσσαλονίκης και της εν λόγω περιοχής. Η προ του Άθω περιοχή συμμετείχε στην ΕΜΙΤΤ ως συνεκθέτης μέλους της, προκειμένου (εκτός από επαγγελματίες) να συναντήσει απευθείας το καταναλωτικό κοινό και να αφουγκραστεί τον τρόπο με τον οποίο αυτό αντιλαμβάνεται την προώθησή του στη χώρα μας. Η συμμετοχή αυτή απέσπασε ιδιαίτερα καλές κριτικές για τον τρόπο με τον οποίο οργανώθηκε, έτσι που η εφημερίδα Milliyet συμπεριέλαβε φωτογραφικό πρωτοσέλιδο αφιέρωμα στο κεντρικό της άρθρο, το οποίο αφορούσε τις τουριστικές σχέσεις των δύο χωρών. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί συνέχεια της προ δύο ετών υποδοχής εκπροσώπων τουριστικών γραφείων μελών της TURSAB (Ενωση Τουριστικών Πρακτόρων Τουρκίας) σε αριστοτελικές και αθωνικές περιοχές, αλλά και επανεκκίνηση μιας επιθετικής πολιτικής του Οργανισμού, η οποία αποσκοπεί στην προσέλκυση τούρκων επισκεπτών με ποιοτικό υπόβαθρο.

081d8506ada9598539db510a261c9cfa

Επιπρόσθετα, η εκδήλωση Mount Athos Area Kouzina , που πραγματοποιήθηκε ως παράλληλη δραστηριότητα στο πλαίσιο διεξαγωγής της έκθεσης, προκάλεσε το ενδιαφέρον του τουρκικού Τύπου, ο οποίος αποδέχθηκε με ενθουσιασμό την πρόσκληση γαστρονομικής επίσκεψης στην περιοχή κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του φεστιβάλ. Επόμενη προωθητική ενέργεια του Οργανισμού στην Τουρκία αποτελεί η διοργάνωση στοχευμένου road show στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες μεσογειακές ή κεντρικές περιοχές της χώρας.

[ΠΗΓΗ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, 09/02/2014]