ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΔΡΑ

Screen Shot 2013-05-14 at 12.17.52 μ.μ.

Για ενέδρα, που στήθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις στη δασική περιοχή του ρέματος Καρατζά, κάνει λόγο ο 27χρονος τραυματίας, Β. Μένδος, από το κρεβάτι της εντατικής του ΑΧΕΠΑ. Δεν μπορεί να καταλάβει από πού ήρθαν. Είχαν στήσει ενέδρα στους αστυνομικούς και τους πετούσαν μεγάλες πέτρες , δήλωσε η σύζυγος του, Βίκυ. Κάποια στιγμή η διμοιρία διασπάστηκε, η μισή πέρασε και οι υπόλοιποι εγκλωβίστηκαν στο οδόφραγμα. Εκεί ένιωσε ένα κάψιμο από τα σκάγια που τον χτυπούσαν σε όλο του το σώμα. Πρόσθεσε πως μετρήθηκαν περισσότερα από 90 τραύματα στο σώμα του συζύγου της. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο ασθενής φέρει τραύμα διαστάσεως λίγων χιλιοστών στον λιπώδη ιστό του ανωτέρου μεσοθωρακίου και άλλα παρόμοια θραύσματα διάσπαρτα τόσο στο πρόσθιο θωρακικό τοίχωμα όσο και σε άλλα σημεία του σώματος.

Οι πρώτες αστυνομικές εκτιμήσεις ανέφεραν ότι τα 90, τελικά, σκάγια που χτύπησαν τον αστυνομικό, πυροδοτήθηκαν από κυνηγετικό όπλο. Υπάρχει όμως και μία σοβαρή πιθανότητα, να προήλθαν από κάποια μετασκευή πιστολιού εκτόξευσης… ναυτικών φωτοβολίδων. Δεν έχει αποκλειστεί επίσης, το ενδεχόμενο, κυνηγετικά φυσίγγια ή σκάγια να είχαν τοποθετηθεί σε αυτοσχέδιες… χειροβομβίδες ή εκρηκτικές μολότοφ.

Από τα υπολείμματα αυτών των βομβών, οι αστυνομικοί ευελπιστούν να ανιχνεύσουν γενετικό υλικό και αποτυπώματα των δραστών. Οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν από τα σκάγια, καταθέτουν ότι δεν άκουσαν ήχο που να παραπέμπει σε κυνηγετικό όπλο, άκουσαν μόνο ήχους από εκρήξεις βομβών μολότοφ ή κάτι που έμοιαζε με αυτές. Τέτοιες ιδιότυπες αυτοσχέδιες εκρηκτικές κατασκευές είχαν κάνει την εμφάνισή τους στον «πόλεμο της Κερατέας».

Τη συγκεκριμένη δικογραφία για τα αιματηρά επεισόδια στην περιοχή Ρέμα Καρατζά Λάκκος ανέλαβαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που είχαν αναλάβει και την υπόθεση της καταδρομική εμπρηστικής επίθεσης στις εγκαταστάσεις Ελληνικός Χρυσός. Στο σημείο των επεισοδίων οι αστυνομικοί, βρήκαν συγκεντρωτήρες σκαγιών κυνηγετικών φυσιγγίων, υπολείμματα από βόμβες μολότοφ και άλλα ευρήματα, τα οποία έχουν συλλεχθεί και αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εργαστηριακές αναλύσεις. Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση περιμένουν την ιατροδικαστική έκθεση, προσδοκώντας να βγάλουν συμπεράσματα για την φορά και διασπορά των σκαγιών, προκειμένου να έχουν μια ένδειξη για το πώς πυροδοτήθηκαν.