ΑΛΛΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΝ

Pro tou Atho

Η εξαιρετική δουλειά του Οργανισμού Τουριστικής ανάπτυξης Προ του Άθω που μεθοδικά και ουσιαστικά προβάλλει την περιοχή στα πέρατα του κόσμου έχει αρχίσει εδώ και καιρό να αποδίδει καρπούς. Η τελευταία δε ανακοίνωση είναι “εξαιρετικά αφιερωμένη” σε όλους εκείνους που αποδομούν με τον τρόπο τους το τουριστικό προϊόν της περιοχής.

“Αύξηση στις προκρατήσεις δείχνουν τα μέχρι σήμερα στοιχεία των συνεργαζόμενων τουριστικών γραφείων με καταλύματα του «τρίτου ποδιού» της Χαλκιδικής. Η αύξηση ξεπερνά το 90% και σε πολλές περιπτώσεις κυμαίνεται σε πολύ υψηλότερα επίπεδα, με τις αφίξεις να προέρχονται από αγορές ολόκληρης της Ευρώπης, τη βαλκανική χερσόνησο και τη Ρωσία. Παράλληλα η απήχηση των  προτάσεων των καταλυμάτων  για πρώιμες κρατήσεις (early bookings) προσθέτει μεγάλο ποσοστό μεμονωμένων επισκεπτών στις διανυκτερεύσεις και σηματοδοτεί τη δυναμική είσοδο νέων αγορών στην περιοχή, όπως η Ολλανδία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο. Εντυπωσιακή είναι και η αύξηση των Ιταλών και των Γάλλων”

Η Χαλκιδική της προκοπής και της ανάπτυξης σε όλους τους τομείς είναι εδώ και φυσικά τα Μεταλλεία Χαλκιδικής την στηρίζουν.