ΜΗΛΟΣ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΟ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ EUROPEAN BEST DESTINATIONS

Μήλος και Χαλκιδική συνεχίζουν να γεμίζουν από τουρίστες που απολαμβάνουν τις ομορφιές τους. Δύο παραλίες ψηφίστηκαν ως κορυφαίες για την τρέχουσα σεζόν…

Μήλος και Χαλκιδική παίρνουν ένα «δώρο» τη στιγμή που η τουριστική κίνηση κορυφώνεται. Δύο παραλίες αναδείχθηκαν κορυφαίες στην Ελλάδα για το 2023 σε πανευρωπαϊκή ψηφοφορία του European Best Destinations.

Στο top 15 των ευρωπαϊκών παραλιών ψηφίστηκε η Συκιά στη Μήλο (11η θέση), σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη, European Best Destinations που παρουσίασε τις κορυφαίες παραλίες για το 2023, από την Πορτογαλία και την Ισπανία μέχρι την Ιταλία και την Ελλάδα.

Από άγριας ομορφιάς, «κρυφούς» κολπίσκους μέχρι δημοφιλείς χρυσαφένιες αμμουδιές και από παραλίες για ρομαντικές αποδράσεις, οικογενειακές εξορμήσεις ή μοναχικούς ταξιδιώτες, οι επιλογές του European Best Destinations έχουν κάτι για όλους.

Η Μήλος, μέσω της Συκιάς, ήταν μαζί με το στη Σιθωνία Χαλκιδικής (12η θέση) οι μόνες ελληνικές διακρίσεις που ψηφίστηκαν από χιλιάδες ταξιδιώτες.

Ωστόσο, ακόμα και διεθνή Μέσα Ενημέρωσης εκθειάζουν τις παραλίες της Μήλου, όπως το TravelDudes που σε άρθρο του αναφέρεται εκτενώς στις παραλίες Σαρακίνικο, Παπαφράγκας, Κλέφτικο, Τσιγκράδο, Φυροπόταμος, Φυριπλάκα, Αλογόμαντρα και Λαγκάδα καθώς και στα ψαροχώρια του νησιού (Πλάκα, Κλιμα, Μανδράκια, Αγιος Κωνσταντίνος, Αδάμαντας).

Το συγκεκριμένο Μέσο από το 2004 παρέχει συμβουλές και εμπειρίες ταξιδιωτών βασιζόμενες στις προσωπικές τους εμπειρίες.

Παράλληλα, η ισπανική έκδοση του National Geographic τοποθετεί το Σαρακινικό της Μήλου στις καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη

Δείτε εδώ ένα σχετικό βίντεο:

 

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 19/7/2023]