ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΣΤΟΝ ΣΤΑΝΟ, ΑΠΟ ΤΗΝ «ΠΝΟΗ» ΜΕ ΘΕΜΑ «ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΥΓΙΗ ΨΥΧΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ»

Στον Στανό, βρέθηκε κλιμάκιο του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Χαλκιδικής «ΠΝΟΗ», οροχθες Κυριακή 14 Μαΐου, όπου οργάνωσε εκδήλωσηομιλία, με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, στην αίθουσα του Ι. Ναού Αγίας Χάιδως.

Την εκδήλωση που οργανώθηκε από τον Σύλλογο Γυναικών Στανού, χαιρέτησαν ο Αντιδήμαρχος Αριστοτέλη κ. Νίκος Αυγερινός, εκ μέρους και του Δημάρχου κ. Στέλιου Βαλιάνου, ο ιερέας π. Κωνσταντίνος Αγούλας και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Στανού κ. Καβλίτση Ευαγγελία. Επίσης παρευρέθηκαν τα μέλη της Αυτοδιαχειριζόμενης Ομάδας Στανού , η οποία δημιουργήθηκε από το καινοτόμο πρόγραμμα «Εκπαίδευση στην Αυτοδιαχείριση» του Κέντρου Πρόληψης.

Κεντρική ομιλήτρια με θέμα «Μεγαλώνοντας υγιή ψυχικά παιδιά» ήταν η Κοινωνιολόγος, Επιστημονική Διευθύντρια της «Πνοής» και Σύμβουλος Πρόληψης Τοξικοεξάρτησης κ. Βασιλική Παπαλάμπρου, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων, ως «κλειδιά» για την ανατροφή παιδιών με ψυχική υγεία :

  • Την αναγκαιότητα της κατανόησης των σωματικών, νοητικών, συναισθηματικών και κοινωνικών αλλαγών που συμβαίνουν σε κάθε στάδιο ανάπτυξης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην εφηβεία.
  • Την σύνδεση αυτών των αλλαγών με την διαφοροποίηση των αναγκών των παιδιών και εφήβων
  • Τις προσωπικές και κοινωνικές Δεξιότητες όπως αναγνώριση και έκφραση συναισθημάτων, αυτοεκτίμηση, θέσπιση ορίων και λογικών συνεπειών, κ.α., που κάθε γονιός χρειάζεται να καλλιεργήσει και να ενισχύσει από την γέννηση έως και την ενηλικίωση.

Στο τέλος της εκδήλωσης διανεμήθηκαν σε μητέρες του Στανού, λουλούδια και ενημερωτικό υλικό του Κέντρου Πρόληψης «ΠΝΟΗ».

Δείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες:

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 15/5/2023]