ΞΕΚΙΝΑ Η ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ ΑΡΝΑΙΑΣ – ΣΤΑΝΟΥ

Άμεσα ξεκινούν οι εργασίες ανακατασκευής του οδικού άξονα Αρναίας – Στανού σε μήκος 1.500 μέτρων, προς ικανοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος των κατοίκων του Στανού, καθώς ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος υπέγραψε τη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία.

Θυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί η υπογραφή σχετικής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Αριστοτέλη και Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αφού πρώτα ολοκληρώθηκε η σχετική μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αριστοτέλη και διατυπώθηκαν οι όροι δημοπράτησης.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Τεχνικού Προγράμματος επενδυτικών δαπανών της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και αφορά στην ασφαλτόστρωση δρόμου μήκους περίπου 1.500μ και πλάτους 7,5μ με διαμόρφωση των κλίσεων του δρόμου και κατασκευή βάσης οδοστρωσίας όπου απαιτείται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη σύμπραξη Δήμου Αριστοτέλη και Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε το 2020 η προηγούμενη φάση αποκατάστασης του οδικού άξονα Αρναίας – Στανού σε σημεία που παρουσίαζαν τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος επισήμανε σχετικά:

«Μετά από την πρόσφατη έναρξη μιας σειράς έργων σε Αμμουλιανή, Ουρανούπολη, Ιερισσό, Αρναία, Πυργαδίκια, Παλαιοχώρι Νεοχώρι, Βαρβάρα, δίνουμε οριστική λύση σε ένα μακροχρόνιο πρόβλημα, του Στανού, με συνέπεια απέναντι στις δεσμεύσεις μας προς το Τοπικό Συμβούλιο και τους συμπολίτες μας. Είμαστε στην πράξη ένας Δήμος με 16 πρωτεύουσες, που μεριμνά εξίσου για όλες τις κοινότητες και το αποδεικνύουμε. Πάμε για ρεκόρ έναρξης και ολοκλήρωσης έργων εντός της ίδιας θητείας. Η σύγκριση αυτής της δημοτικής θητείας σε παραγωγή απτού έργου, με την προηγούμενη, είναι συντριπτική. Και η επόμενη θητεία, θα είναι ακόμα πιο παραγωγική. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην ΠΚΜ και στην Αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής για την οικονομική υποστήριξη αυτού του αιτήματος. Συνεχίζουμε κάθε μέρα κι ένα βήμα!»

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 25/5/2023]