ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ « Ο ΠΙΣΤΟΣ-ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ ΤΗΣ ΑΡΝΑΙΑΣ »

Μπορεί στο ποδόσφαιρο τη δόξα να παίρνουν οι παίκτες και ο προπονητής, αλλά υπάρχουν και αλλά άτομα που δουλεύουν ακούραστα πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας. Στον Απόλλων Αρναίας ένας από τους ανθρώπους αυτούς είναι και ο φροντιστής Παναγιώτης Πνευματικός. 

Ο γνωστός «Κυρ Πα», ο αγαπητός σε όλους, με μεγάλη θητεία στο ποδόσφαιρο του Απόλλων, ο οποίος έχει εισπράξει μεγάλη αγάπη όλα αυτά τα χρόνια απ’ολους μέσα στην ομάδα, ακόμη και από τους φιλάθλους.

Κάθε σύλλογος έχει τουλάχιστον μια εμβληματική μορφή, όπως τον κυρ Παναγιώτη. Αιώνια πιστός στην ιδέα του Απόλλων, που πρόσφερε, προσφέρει και θα συνεχίσει να προσφέρει πολλά ακόμη.

Ένας άνθρωπος που παίζει καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία του συλλόγου, όπου καθημερινά ασχολείται με τα τις ομάδος. Φροντίζει να είναι όλα στην εντέλεια, για τον ιματισμό, τα αποδυτήρια, τη συντήρηση του αγωνιστικού χώρου, δίνοντας σώμα και ψυχή, νύχτα-μέρα, κάθε μέρα, οτι του ζητήσουν αυτός δεν θα αρνηθεί, ποτέ δεν θα πει «όχι» βάζοντας πάνω απ’ολα το καλό της ομάδας, αφού η ομάδα είναι για τον ίδιο το παν, είναι η οικογένεια του. Ένας ακούραστος εργάτης, ένας αφανής ήρωας.

Ακολουθεί πάντα την ομάδα, στους εντός και στους εκτός έδρας αγώνες, στα κοντινά και στα μακρινά παιχνίδια. Ένας στρατιώτης που ζει για τον Απόλλων Αρναίας.

Πάντα έχει τις καλύτερες συνεργασίες με όλους, διοίκηση, προπονητές, ποδοσφαιριστές, φιλάθλους και κάθε μέλος της ομάδας. Διαθέσιμος και ενεργός να προσφέρει από κάθε πόστο.

Ένας άνθρωπος που εμψυχώνει τους παίκτες ώστε να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, με τους ίδιους να θέλουν να πετύχουν τον στόχο ώστε να δουν το χαμόγελο στα χείλη του.

Ο επι δεκαετίες μόνιμος φροντιστής της Αρναίας, υπηρέτησε με πάθος τον σύλλογο και έζησε τόσα πολλά με την ομάδα. Ευχάριστες, δυσάρεστες, συγκινητικές στιγμές, πρωταθλήματα, ανόδους, παραμονές, υποβιβασμούς, τελικούς, κύπελλα, χαμόγελα και δάκρυα. Μπορεί να μιλήσει ώρες ατελείωτες για την ομάδα του, τον Απόλλων Αρναίας, η οποία είναι σε ξεχωριστή θέση στην καρδιά του.

Τίποτα δεν τον κάνει να αισθάνεται καλύτερα πέρα από το να βρίσκεται δίπλα στην ομάδα του, η ασχολία και η έννοια του στον Απόλλωνα.

Ένας ωραίος άνθρωπος και καλός χαρακτήρας, ευγενικός, καθαρός, συνεργάσιμος, χαμηλών τόνων, με κόσμια παρουσία στα γήπεδα, που δεν του αρέσει καθόλου η αδικία. Ένας άνθρωπος με «Α» κεφάλαιο.

Σημαντικό το έργο του και μεγάλη η πολυετή προσφορά του. Ένα είναι σίγουρο: Η ανιδιοτελή αγάπη για την ομάδα του τόπου του δεν τελειώνει ποτέ, θα εξακολουθεί να είναι ο πιστός “υπηρέτης” της πορτοκαλί φανέλας.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ…

Ένας άνθρωπος γεμάτος Απόλλων !!!

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, του Απόστολου Σημαιάκη, από Halkidiki Football Flashback, 30/10/2022]