ΕΚ ΝΕΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΤΟ 2023 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΛΙΑΝΟΣ

Την υποψηφιότητά του για επανεκλογή ανακοίνωσε και επισήμως ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, σε συνάντηση εκλεγμένων συμβούλων και υποψηφίων της Δημοτικής Παράταξης “ΟΜΟΦΩΝΙΑ”, ακριβώς ένα  χρόνο πριν την διεξαγωγή των Αυτοδιοικητικών Εκλογών του 2023.

Στη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μεγάλης Παναγίας, ο κ. Βαλιάνος πραγματοποίησε έναν συνοπτικό απολογισμό πεπραγμένων της τριετίας που πέρασε, αναφέρθηκε στους σημαντικότερους στόχους της χρονιάς που έρχεται, αλλά και της νέας δημαρχιακής θητείας.

«Εν μέσω κοσμογονικών αντιξοοτήτων, πανδημίας, οικονομικής και ενεργειακής κρίσης, έχουμε καταφέρει ως Δημοτική Αρχή να αποδείξουμε τη συνέπεια και την αξιοπιστία μας σε όλους τους τομείς» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Βαλιάνος. «Τηρήσαμε στο έπακρον τη φιλοσοφία με την οποία απευθυνθήκαμε το 2019 στους δημότες μας, διεκδικώντας και επιτυγχάνοντας την ευρεία έγκριση των προγραμματικών μας στόχων από τη μεγάλη πλειονότητα των συμπολιτών μας. Λειτουργήσαμε ομαδικά, συνθέσαμε την ενέργεια και τις ιδέες όχι μόνο του εκλεγμένου δυναμικού της ΟΜΟΦΩΝΙΑΣ, αλλά και των μελών που παρέμειναν κοντά μας και αποτέλεσαν ένα πλουραλιστικό δίαυλο επικοινωνίας με την κοινωνία. Έτσι, επιδείξαμε αποτελεσματικότητα και έργο πολύπλευρο, που ήδη αλλάζει την εικόνα του Δήμου Αριστοτέλη και έχει θέσει τις βάσεις για ακόμα μεγαλύτερα επιτεύγματα στα χρόνια που έρχονται. Και για τους ίδιους λόγους έλκουμε κοντά μας αιρετούς και στελέχη που είχαν θέσει υποψηφιότητα ως ανεξάρτητοι στις προηγούμενες εκλογές »

Συνοψίζοντας το έργο της Δημοτικής Αρχής τα προηγούμενα τρία χρόνια, σημείωσε:

«Ενισχύσαμε τη θέση του Δήμου Αριστοτέλη στον διεθνή τουριστικό χάρτη, λειτουργώντας με επαγγελματική μεθοδολογία και συνδυάζοντας δημιουργικά όλες τις δυνάμεις και όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που συνθέτουν τουριστικό προϊόν της περιοχής μας. Ο Δήμος Αριστοτέλη έπαψε να είναι το τουριστικό αποπαίδι της Χαλκιδικής. Διαμορφώνει το δικό του brandname ως προορισμός και βρίσκει πλέον τη θέση που του αρμόζει στο περιεχόμενο του συνολικού brand του νομού.

Βάλαμε σε τάξη τα οικονομικά, προχωρήσαμε μια σειρά εκκρεμών έργων, ξεκινήσαμε με γρήγορες διαδικασίες άλλα έργα μικρά και μεγάλα, ενώ πολλά περισσότερα έχουν δρομολογηθεί, μέσα από χρηματοδοτικά προγράμματα εθνικά, ευρωπαϊκά και ίδια κονδύλια του Δήμου Αριστοτέλη. Υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης, αναβάθμιση ηλεκτροφωτισμού, καθώς και οδικά έργα, προχώρησαν στο σύνολο των οικισμών, επιβεβαιώνοντας στο έπακρον το μήνυμά μας: Ένας Δήμος – 16 Πρωτεύουσες.

Στο μείζον θέμα της μεταλλευτικής δραστηριότητας, σε πείσμα των λίγων φανατικών, τηρούμε με αυστηρότητα την προεκλογική μας δέσμευση για μία στάση χωρίς προκατάληψη, αλλά και χωρίς εκπτώσεις. Υπερασπιστήκαμε και εξακολουθούμε να υπερασπιζόμαστε την κοινωνική συνοχή, εκφράζοντας την μεγάλη πλειονότητα των συμπολιτών μας που  κινούνται μεταξύ της προσδοκίας για αναπτυξιακή προοπτική και εργασία και της αγωνίας για πιθανές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στον άνθρωπο.

Έναν χρόνο πριν τις εκλογές του 2023, θέλησα να ευχαριστήσω σ` αυτή τη συνάντηση τους συμβούλους και τα μέλη της ΟΜΟΦΩΝΙΑΣ και να επαναλάβω τη δέσμευση ότι θα συνεχίσουμε το ίδιο ομαδικά τη πορεία ολοκλήρωσης της πρώτης παραγωγικής μας θητείας που θα μας φέρει και στην αφετηρία μιας νέας θητείας με νέους στόχους.»

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 10/10/2022]