Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΘΕΡΜΗΣ – ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ

Έξι μήνες νωρίτερα ολοκληρώθηκε η παράδοση του νέου οδικού άξονα Θέρμης – Γαλάτιστας, με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, να χαρακτηρίζει πολύ σημαντική την σημερινή ημέρα για τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη.

“Παραδίδουμε στην κυκλοφορία πλέον με τον πιο επίσημο τρόπο ένα έργο το οποίο έχει ταλαιπωρήσει πάνω από 10 χρόνια την ευρύτερη περιοχή, το Θέρμη- Γαλατιστα. Είναι ένας δρόμος 12,5 χλμ και ήταν στις προτεραιότητες εδώ και πολλά χρόνια, αλλά δυστυχώς ποτέ δεν ολοκληρωνόταν”, σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Καραμανλής, κατά την επίσημη τελετή παράδοσης, στη στροφή Βασιλικών.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ένα από τα πολλά που πρόκειται να υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή. “Μαζί με το Μέτρο Θεσσαλονίκης, με την οδική σύνδεση που κάνουμε επιτέλους στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, μαζί με το Flyover και όλα τα σιδηροδρομικά έργα τα οποία έχουν δρομολογηθεί, η Μακεδονία, η Θεσσαλονίκη πλέον αφήνει το χθες πίσω”, πρόσθεσε. 

Το συνολικό κόστος των έργων ανέρχεται στα 5 δις ευρώ. “Είναι έργα που δε βρίσκονται επί χάρτου αλλά έργα που υλοποιούνται και δρομολογούνται”, τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν δοθεί στη κυκλοφορία τα πρώτα πέντε χιλιόμετρα του οδικού άξονα Θέρμης- Γαλάτιστας και υπολείπονταν αλλά επτά που παραδόθηκαν σήμερα και επίσημα.

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 6/9/2022]