ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΣΧΟΙΝΑ ΩΣ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

«Μια ξεχωριστή, συγκινητική βραδιά στην Αρναία, με αφορμή την ανακήρυξή μου ως Επίτιμου Δημότη του Δήμου Αριστοτέλη. Εδώ που συναντιούνται, η παιδική μου μνήμη, η διδαχή του Μεγάλου Σταγειρίτη και το πάθος μου για την Ευρώπη!» 

Τα παραπάνω λόγια, που έγραψε και υπέγραψε στο Βιβλίο Επισκεπτών, ο ίδιος ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, συνοψίζουν κατά τον καλύτερο τρόπο…

τη χθεσινή τελετή ανακήρυξής του σε Επίτιμο Δημότη, από τον Δήμαρχο Αριστοτέλη κ. Στέλιο Βαλιάνο, σε υλοποίηση σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. 

«Υποδεχόμαστε στο Δήμο Αριστοτέλη έναν δικό μας άνθρωπο που τιμά ολόκληρη την Ελλάδα με την ευρωπαϊκή του διαδρομή, που τον έφερε σε θέση να έχει αναλάβει ένα πολύ δύσκολο έργο. Την προαγωγή της κατανόησης όλων εκείνων των χαρακτηριστικών που μας κάνουν Ευρωπαίους σε μία κοινή πορεία με ανθρώπους που έχουν άλλα πολιτιστικά χαρακτηριστικά και μιλούν άλλες γλώσσες», ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Στέλιος Βαλιάνος κατά την ομιλία του και μεταξύ άλλων πρόσθεσε: Τιμούμε όχι απλώς τον θεσμικό ρόλο αλλά τον άνθρωπο Μαργαρίτη Σχοινά που κατάφερε να γίνει Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής -και του ευχόμαστε να φτάσει ακόμα ψηλότερα- με την υπερηφάνεια την οποία αισθάνεται κάθε πατρίδα για τα παιδιά της που κατορθώνουν σημαντικά επιτεύγματα.»

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 20/8/2022]