ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΡΕΚΟΡ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Ολοταχώς για μια χρονιά ρεκόρ που θα ξεπεράσει ακόμα και αυτή του 2019 βαδίζει ο ελληνικός τουρισμός φέτος, όπως φανερώνουν οι μέχρι τώρα επιδόσεις σε αφίξεις τουριστών.

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για την πορεία του τουρισμού στην χώρα μας και δήλωσε πως οι αφίξεις τον Αύγουστο θα σπάσουν κάθε ρεκόρ!

«H πρόβλεψη για την πρώτη βδομάδα του Αυγούστου είναι να ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο, ανά βδομάδα, προσέξτε, φυσικά οι προορισμοί οι οποίοι είναι πολύ υψηλά είναι τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου και των Κυκλάδων», δήλωσε ο υπουργός.

Ο κύριος Κικίλιας τόνισε πως η χώρα μας είναι πρώτη σε προσέλευση τουριστών για πολλές χώρες!

«Είμαστε πρώτοι σε προσέλευση άπο τη Γαλλία, είμαστε πρώτοι στον οδικό τουρισμό άπο τη Ρουμανία, είμαστε πρώτοι από το Ισραήλ, φυσικά έχουμε σπάσει όλα τα ρεκόρ από την Αμερική όπως βλέπετε».

Οι διεθνείς αφίξεις κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, εκτινάχτηκαν ξεπερνώντας τη χρονιά ρεκόρ του 2019, με το ανεπανάληπτο ποσοστό αύξησης του 25%.

Ο υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού που είχε μεγάλη ανταπόκριση από τους πολίτες.

«30 εκατομμύρια είναι για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» που οι πολίτες έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Είχαμε πολύ μεγάλη ανταπόκριση, οι δικαιούχοι είναι άνω των 200.000 φέτος», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Η καλοκαιρινή τουριστική περίοδος φέτος αναμένεται να συνεχιστεί και για τους πρώτους φθινοπωρινούς μήνες.

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 22/7/2022]