POWER PASS: ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΙΟΥΝΙΟ ΧΩΡΙΣ ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ

Με email ενημερώνονται από τα ξημερώματα της Πέμπτης οι δικαιούχοι – Έχουν υποβληθεί 2.952.778 αιτήσεις, που αφορούν 2.530.597 φυσικά πρόσωπα

Με e-mail ενημερώνονται από τα ξημερώματα της Πέμπτης οι δικαιούχοι του Power Pass για την πληρωμή. Η πίστωση των χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς ξεκινά από αύριο, Παρασκευή 15 Ιουλίου, ενώ τα ποσά θα αφορούν τους λογαριασμούς ρεύματος που εκδόθηκαν από 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 31 Μαΐου 2022.

Την ίδια στιγμή όπως ενημερώνει το υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωσή του, το βοήθημα θα χορηγηθεί και για τον Ιούνιο χωρίς οι καταναλωτές να υποβάλλουν νέα αίτηση. «Λαμβάνοντας υπόψη ότι ήδη έχουν δεσμευτεί 280 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του μέτρου και ότι, για ορισμένους συμπολίτες μας, εκδόθηκαν εκκαθαριστικοί λογαριασμοί εντός Ιουνίου 2022 που αφορούν τη χειμερινή περίοδο κατανάλωσης με σημαντική επιβάρυνση, η Κυβέρνηση προχωρά σε επέκταση του μέτρου και για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί εντός Ιουνίου», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική ανακοίνωση.

Ο προγραμματισμός του ΥΠΟΙΚ αναφέρει ότι η πληρωμή για το επίδομα ρεύματος θα γίνει αύριο ή εάν υπάρξουν προβλήματα στην τελική ευθεία για την εκκαθάριση η καταβολή των χρημάτων (από 18 έως 600 ευρώ) θα γίνει τη Δευτέρα. Τα email που φτάνουν στους δικαιούχους τους καλούν να μπουν στην ιστοσελίδα https://vouchers.gov.gr/, και να ενημερωθούν άμεσα για το πόσα χρήματα θα τους επιστραφούν με το Power Pass.

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να μπουν στην ειδική ιστοσελίδα στο gov.gr για να δουν το πόσο που θα λάβουν πίσω από τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος.

Συνολικά έχουν υποβληθεί 2.952.778 αιτήσεις, που αφορούν 2.530.597 φυσικά πρόσωπα. Σημειώνεται ότι ένας δικαιούχος είχε το δικαίωμα να υποβάλει αίτηση πέραν της κύριας κατοικίας και για μισθωμένη κατοικία εξαρτώμενου τέκνου που σπουδάζει στο εσωτερικό.

Από τα 2,5 εκατ. φυσικά πρόσωπα, αναρτώνται άμεσα ενημερωτικά εκκαθάρισης για τα περίπου 1,9 εκατ. και τα οποία αναμένεται να πληρωθούν αύριο, Παρασκευή, με το ποσό να ανέρχεται σε περίπου 230 εκατ. ευρώ.

Για τα υπόλοιπα φυσικά πρόσωπα συνεχίζεται ο έλεγχος των στοιχείων και όσα εξ αυτών είναι δικαιούχοι αναμένεται να πληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, μετά την έκδοση των σχετικών ενημερωτικών εκκαθαριστικών. Υπενθυμίζεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη της ενίσχυσης είναι η συνολική αύξηση των λογαριασμών ρεύματος που έχουν εκδοθεί εντός της χρονικής περιόδου αναφοράς να υπερβαίνει τα 30 ευρώ. Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία, υπολογίζεται ότι το συνολικό ποσό της έκτακτης οικονομικής βοήθειας για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί την περίοδο από 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 31 Μαΐου 2022, ανέρχεται σε περίπου 260 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 14/7/2022]