ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΜΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ”ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”

Δεν άνοιξε τελικά μέσα στο Σαββατοκύριακο η πλατφόρμα για τις αιτήσεις στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», όπως είχε δηλώσει πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον υπουργό, η σχετική πλατφόρμα «tourism4all» θα άνοιγε στις 8 ή 9 Ιουλίου. Ωστόσο, σήμερα η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στην ΕΡΤ και τον Κώστα Λασκαράτο, έδωσε νέα ημερομηνία που έρχεται με μία εβδομάδα καθυστέρηση από τον αρχικό προγραμματισμό του υπουργείου Τουρισμού.

Συγκεκριμένα, η κα. Ζαχαράκη είπε πως, «περιμένουμε προς το τέλος της εβδομάδας, Παρασκευή ή Σάββατο, να είναι έτοιμη η πλατφόρμα “Τουρισμός προς όλους”».

Όσον αφορά στην καθυστέρηση που υπήρξε σημείωσε πως «είναι μία ψηφιακή πλατφόρμα σε συνεργασία με άλλους φορείς και επειδή θέλουμε να είναι άρτια, και στην οργάνωσή της αλλά κυρίως στην εφαρμογή της – και αφού περιμένουμε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να εισέλθουν – δεν θα θέλαμε να υπάρχει μία αρνητική πρώτη διάθεση».

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» υλοποιείται από το υπουργείο Τουρισμού και φέτος τα κριτήρια ένταξης θα είναι, σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, τα εξής:

  • 16.000 ατομικό εισόδημα
  • 28.000 σε ζευγάρι
  • Προσαύξηση 1.500 ανά τέκνο, για τα δύο πρώτα παιδιά.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» θα υλοποιηθεί φέτος με την μορφή του Freedom Pass. Οι δικαιούχοι, θα λαμβάνουν στο κινητό τους μια ψηφιακή χρεωστική κάρτα, η οποία θα περιέχει 150 ευρώ και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού, χωρίς περιορισμό, στη διαμονή, σε ένα τουριστικό πακέτο.

Το voucher των 150 ευρώ θα αφορά και τις χειμερινές διακοπές και οι δικαιούχοι θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν μέχρι το τέλος του 2022.

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 11/7/2022]