ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ ΚΤΙΡΙΑ ΧΘΕΣ, ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Δύο δημοτικά κτίρια που είχαν εγκαταλειφθεί στη φθορά του χρόνου, επανεντάσσονται από σήμερα στην καθημερινότητα της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής, ως σύγχρονες υποδομές εξυπηρέτησης κατοίκων και επισκεπτών. 

Το κτίριο της Κοινότητας και το αγροτικό ιατρείο ανακαινίστηκαν πλήρως με δαπάνες της «Ελληνικός Χρυσός» και η εικόνα τους κατά τον χθεσινό Αγιασμό που σηματοδοτεί την επαναλειτουργία τους, δεν θυμίζει σε τίποτα την κακή κατάσταση στην οποία βρισκόταν τα δύο κτίρια μέχρι πριν λίγο καιρό.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, με αφορμή τη χθεσινή τελετή, τόνισε:

«Το κτίριο της κοινότητας επί πάρα πολλά χρόνια ήταν σε θλιβερή κατάσταση, με προβλήματα αισθητικά, λειτουργικά, ακόμα και υγιειονομικά για όποιους το χρησιμοποιούσαν. Το ιατρείο ήταν εδω και πολλά χρόνια ένα ημιτελές γιαπί. Σήμερα αποτελεί έναν σύγχρονο υγειονομικό χώρο που μπορεί να υποστηρίξει ακόμα και τη διαμονή του γιατρού. Η ανακαίνιση των δύο κτιρίων ήταν προεκλογική μας δέσμευση. Είχα δεσμευτεί, πρώτα στον εαυτό μου και φυσικά έναντι των κατοίκων της Ολυμπιάδας ότι ως Δήμαρχος δεν θα να ξαναμπώ στο κτίριο της Κοινότητας αν δεν αποκατασταθεί πλήρως, καθώς η άθλια εικόνα του αποτελούσε προσβολή για τους αιρετούς, για τους πολίτες και για την ιστορία της Ολυμπιάδας. Όπως επίσης έχω δηλώσει, είμαι αποφασισμένος να εξασφαλίσω πόρους από κάθε διαθέσιμη πηγή δημόσια και ιδιωτική, για την απόδοση έργου και υπηρεσιών που αξίζουν στους κατοίκους του Δήμου Αριστοτέλη. Να λοιπόν, που ήρθε η ώρα της υλοποίησης άλλης μιας δέσμευσης.»

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθεί ο εξοπλισμός και η επίπλωση των εν λόγω κτιρίων με την ταυτόχρονη μέριμνα για τη στελέχωση του αγροτικού ιατρείου με το αναγκαίο επιστημονικό προσωπικό.

Στον Αγιασμό που τέλεσε ο εφημέριος της Ολυμπιάδας Πατέρας Χαράλαμπος παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Ολυμπιάδας κ. Γιάννης Πετράκης, ο οποίος πρώτος είχε θέσει στον Δήμαρχο Στέλιο Βαλιάνο την ανάγκη ανακαίνισης των δύο κτιρίων, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, καθώς και ο επικεφαλής του Τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της «Ελληνικός Χρυσός» κ. Γιάννης Μαλεγκάνος.