ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ: ΑΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 19/5/22 ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ -ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

Μια καιρική αστάθεια, η οποία θα ενταθεί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου για τις επόμενες ημέρες. 

Μάλιστα, όπως είπε, στα ορεινά ημιορεινά της Ηπείρου θα εκδηλώνονται όλες τις μέρες μπόρες και καταιγίδες. Σε περιοχές της νότιας και κεντρικής χώρας κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 13 Μαΐου θα αναπτυχθούν αρκετές συννεφιές οι οποίες θα δώσουν κάποιες μπόρες και καταιγίδες δυτικότερα της Πίνδου και στα ορεινά της δυτικής Πελοποννήσου μεταξύ μεσημεριανών και απογευματινών ωρών. Παρόλα αυτά, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ο καιρός θα είναι καλός.

Στην Αττική η ημέρα θα ξεκινήσει με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά γρήγορα θα υπάρξει συννεφιά κατά τόπους και κατά διαστήματα αυξημένη η οποία από αργά τη νύχτα θα αραιώσει. Οι άνεμοι στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 15 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία θα επικρατήσει ηλιοφάνεια στις αρχές τις ημέρας με λίγες αραιές συννεφιές μετά το μεσημέρι στα ορεινά της περιφέρειας και στη νότια Χαλκιδική. Τις βραδινές ώρες υπάρχει το ενδεχόμενο για ένα πέρασμα από τοπικές μπόρες μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι στα 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 13 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, το Σαββατοκύριακο αναμένονται 30άρια σε Αττική και Θεσσαλονίκη και αίθριος καιρός, με εξαίρεση Μακεδονία, Θράκη και Ήπειρο, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Ωστόσο, το σκηνικό αλλάζει από την Τετάρτη (18/5) και Πέμπτη (19/5), καθώς έρχονται ψυχρές αέριες μάζες, όπου αναμένεται να φέρουν βροχές και καταιγίδες από βορρά προς νότο σε αρκετές περιοχές, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα. Παράλληλα, αναμένεται μεγάλη υποχώρηση του υδραργύρου, η οποία αναμένεται να αγγίξει ακόμα και τους 10 βαθμούς Κελσίου.

[ΠΗΓΗ: https://www.alphafreepress.gr/, της Ευτυχίας παπούλια, 13/5/2022]