Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡ. ΤΑΣΙΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΈΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ “ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ”

“Για όλους εμάς που έχουμε τη Χαλκιδική στην πρώτη θέση της καρδιάς μας, αυτή η πρωτιά δεν αποτελεί έκπληξη, αλλά μια ακόμα επιβεβαίωση ότι τα βραβεία ανήκουν σε εκείνους που σέβονται το περιβάλλον, τις θάλασσές μας και την κληρονομιά της φύσης!  Ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο και νιώθουμε περήφανοι κάθε φορά που ο στόχος μας να προσελκύουμε τουρίστες στις ασύγκριτης ομορφιάς παραλίες μας συνάδει απόλυτα με τη δέσμευσή μας να διατηρούμε πάντοτε καθαρές τις ακτές μας.  

Θα μπορούσα να βρω 87 λόγους – 96 μαζί με τις μαρίνες και τα σκάφη –  όσες δηλαδή και οι Γαλάζιες Σημαίες της Χαλκιδικής μας για το 2022, για να εξηγήσω το γιατί ο νομός μας βρίσκεται στο πιο ψηλό βάθρο της Ελλάδας που κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο θεσμό, ο οποίος αποτελεί… το πλέον αναγνωρίσιμο οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Πάνω από όλα όμως, θέλω να συγχαρώ προσωπικά την καθεμιά και τον καθένα: τους Δήμους, τα σχολεία, τους εθελοντές, τους εργαζόμενους, τις επιχειρήσεις και όλους τους μόνιμους κατοίκους και τους παραθεριστές μας που επί χρόνια φροντίζουν το επίπεδο των παραλιών μας να παραμένει άριστο.

Αυτή η διάκριση μου δίνει και εμένα δύναμη να αγωνίζομαι για ένα καλύτερο αύριο για τη Χαλκιδική μας και τους ανθρώπους της, γιατί πραγματικά το αξίζουν”.   

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 17/5/2022]