ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ, ΕΦΗΒΩΝ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Ποδηλατική πανδαισία αναμένεται στην Κασσάνδρα του Νομού Χαλκιδικής, το τριήμερο 15-17 Απριλίου. 

Λίγο πριν από την εκκίνηση του International Tour of Hellas που αναβιώνει μετά από απουσία 10 ετών. Μετά από αρκετά χρόνια, η Περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής θα φιλοξενήσει την αγωνιστική δράση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου των κατηγοριών: Νέων Ανδρών- Εφήβων- Νέων Γυναικών και Νεάνιδων.

Νέοι και νέες, από όλους τους νομούς της Ελλάδας, δίνουν το αγωνιστικό τους ραντεβού, διεκδικώντας τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδας, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κασσάνδρας, η οποία ξεχωρίζει τόσο για το φυσικό κάλος, όσο και για το ανάγλυφό της το οποίο την κάνει να ξεχωρίζει.

Ατομική Χρονομέτρηση

Ως έναρξη των αγωνιστικών δραστηριοτήτων, έχει οριστεί η Παρασκευή 15 Απριλίου 2022. Κατά τις απογευματινές ώρες, σε μία ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή, θα λάβει χώρα η ατομική χρονομέτρηση. Η εταιρία διεξαγωγής αθλητικών διοργανώσεων Racesystem, έχει σχεδιάσει και μεριμνήσει για το στήσιμο της διαδρομής και διαμόρφωσης του ειδικού χώρου εκκινήσεων και τερματισμών

Φυσικά, πληροί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές και πρωτόκολλα ασφαλείας που ορίζουν, οι κανονισμοί της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας. Η διαδρομή που επιλέχθηκε, βρίσκεται επί της Εθνικής Οδού, Καλλιθέας- Ν. Μουδανιών. Πιο συγκεκριμένα εκκινεί από τον κυκλικό κόμβο πλησίον του Πολυκαταστήματος Lidl και προεκτείνεται προς την γραφική Νέα Ποτίδαια, πύλη εισόδου της Χερσονήσου της Κασσάνδρας.

Αγώνας Αντοχής

Η αντοχή θα λάβει χώρα στην δεύτερη ημέρα διεξαγωγής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, Σάββατο 16 Απριλίου 2022. Οι ποδηλάτες θα εκκινήσουν από το σταυροδρόμι της Χερσονήσου της Κασσάνδρας, την πόλη της Καλλιθέας, εν συνεχεία θα ποδηλατίσουν ακολουθώντας την ανατολική πλευρά του πρώτου ποδιού. Από την Καλλιθέα, στην Κρυοπηγή, το Πολύχρονο την Χανιώτη, το Πευκοχώρι, και το Παλιούρι με τις ανηφόρες που αναμένεται να δοκιμάσουν τις αντοχές όλων.

Η διαδρομή συνεχίζει κατηφορίζοντας προς τα Λουτρά της Αγίας Παρασκευής και σηματοδοτούν την είσοδο αθλητών και αθλητριών σε ένα μοναδικό τοπίο. Από εκείνο το σημείο θα ποδηλατούν έχοντας στα αριστερά τους το γαλάζιο του Αιγαίου Πελάγους. Διασχίζοντας τις μεγάλες ευθείες που περνούν από τους παραλιακούς οικισμούς της Νέας Σκιώνης, Μόλα Καλύβα, Καλλάνδρα, Σκάλα Φούρκας, κόμβος Σίβηρης, Κασσανδρεία και Καλλιθέα.

Από εκεί, οι ποδηλάτες θα ακολουθήσουν την παλαιά εθνική οδό Κασσάνδρας -Ν. Μουδανιών, καταγράφοντας έναν κύκλο μήκους 22 χιλιομέτρων. Επιστρέφοντας μέσω της αερογέφυρας της Σάννης και χρησιμοποιώντας τον Παράδρομο της Εθνικής οδού, θα βρεθούν στην αψίδα του τερματισμού. Όλοι οι αθλητές και αθλήτριες αναλόγως των κατηγοριών τους, θα κάνουν τις ανάλογες στροφές προκειμένου να συμπληρώσουν τα χιλιόμετρα που προβλέπονται από το την προκήρυξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Την ίδια διαδρομή θα ακολουθήσουν και τα μεγαλύτερα ηλικιακά γκρουπ την Κυριακή 17 Απριλίου 2022. Το θέαμα αναμένεται πλούσιο και οι αγώνες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κατά μήκος της διαδρομής των 100 χιλιομέτρων.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Το απόγευμα του Σαββάτου 16 Απριλίου έχουν προγραμματιστεί να γίνουν μια σειρά από παράλληλες δράσεις στην περιοχή της Καλλιθέας. Εκεί θα συμμετέχουν και παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης των σχολικών μονάδων του Δήμου Κασσάνδρας. Κατά την διάρκεια των παράλληλων εκδηλώσεων θα λάβουν χώρα και οι τελετές απονομών επάθλων στους Πρωταθλητές και Πρωταθλήτριες Ελλάδος. Περαιτέρω πληροφορίες θα δοθούν εντός ολίγον ημερών.

Διοργάνωση

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας. Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Χαλκιδικής -Θεσσαλονίκης “ΘΕΡΜΑΛΙΑ” με έδρα τη Χανιώτη. Σε συνεργασία και υποστήριξη με την Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κασσάνδρας ΚΕΔΗΚ, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τον Α.Σ. Ποδηλάτης και την εταιρία Διοργάνωσης Αθλητικών Εκδηλώσεων Racesystem.

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 29/3/2022]