Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

2 Μαρτίου χθες, αλλά ο καιρός θύμιζε έντονα χειμωνιάτικο βράδυ με θερμοκρασίες γύρω στους 4 βαθμούς στα πεδινά και γύρω στο 0 στα ορεινά.

Την Πέμπτη αλλά και την Παρασκευή το πρωί οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα πέσουν κάτω από το 0 στα ορεινά και στο 0 και στα πεδινά τμήματα λόγω της ξαστεριάς.

Αντίθετα την ημέρα οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή άνοδο και θα φτάνουν από 6 ως 11 σε ορεινά και πεδινά τμήματα αντίστοιχα.

Τα νέα όμως για το τριήμερο δεν είναι ευχάριστα αφού και πάλι θα επικρατήσει ψυχρός και συννεφιασμένος καιρός με βροχές κατά περιόδους κυρίως το Σάββατο και την Κυριακή.

Την καθαρά Δευτέρα φαίνεται ότι παρά την ψύχρα δεν θα έχουμε βροχές στην Χαλκιδική και ο αέρας θα φτάσει για το πέταγμα του χαρταετού αλλά σε καμιά περίπτωση ο καιρός δεν θα θυμίζει άνοιξη ειδικά το Σάββατο αλλά και την Κυριακή.

Μάλιστα ο καιρός βάσει των χαρτών και της κυκλοφορίας του καιρού θα συνεχίσει σε χειμωνιάτικο μοτίβο και ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη με χιονοπτώσεις αλλά ακόμα είμαστε μακριά για ασφαλή πρόγνωση.

Οι άνεμοι το ερχόμενο διήμερο θα είναι γενικά ασθενείς ενώ το Σαββατοκύριακο θα επικρατήσουν ανατολικοί άνεμοι που όμως δεν θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένοι.

Εκμεταλλευτείτε την αυριανή ημέρα αλλά και την Παρασκευή για οποιαδήποτε εξωτερική εργασία γιατί Σάββατο αλλά και την Κυριακή θα έχουμε και πάλι βροχές, χρήσιμες μεν για την γεωργία , που θα χαλάσουν όμως το τριήμερο που πολύς κόσμος θα ήθελε να εκδράμει στην Χαλκιδική.

Μετεωρολογικός Σταθμός Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 2/3/2022]