Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δωρεά οχήματος 4×4 για τις ανάγκες της περιοχής του Αγίου Όρους και προ-κάτ εποχικό πυροσβεστικό φυλάκιο για την Ουρανούπολη

Η Ελληνικός Χρυσός  συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα την τοπική κοινωνία

Στηρίζοντας διαχρονικά το δύσκολο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος, προχώρησε την περασμένη εβδομάδα στη δωρεά ενός οχήματος 4×4 για τις ανάγκες της περιοχής του Αγίου Όρους. Στην τελετή παράδοσης παραβρέθηκαν οι Διοικητές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Χαλκιδικής, Πολυγύρου και Ιερισσού.

Ακόμη, την Τετάρτη 9/3, ο Δήμος Αριστοτέλη παρέλαβε, στη διάρκεια ειδικής τελετής, το προκατασκευασμένο κτίριο που προορίζεται να φιλοξενήσει το εποχικό πυροσβεστικό κλιμάκιο της Ουρανούπολης.

Αναλυτικά, σε αγαστή συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και με οικονομική κάλυψη του κόστους προμήθειας του οικίσκου από την «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» ο Δήμος Αριστοτέλη απέκτησε μια υποδομή που θα παραχωρήσει προς χρήση προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία προκειμένου να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός των δύο εποχικών πυροσβεστικών κλιμακίων στην επικράτεια του Δήμου μας, αποδεικνύοντας την ευαισθησία της Δημοτικής Αρχής  και σε θέματα πολιτικής προστασίας που βρίσκονται πέραν των αρμοδιοτήτων της.

Θυμίζουμε πως ήδη λειτουργεί από πέρυσι αντίστοιχη υποδομή στην κοινότητα της Ολυμπιάδας.

Για το συγκεκριμένο θέμα, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, τόνισε:

«Η πυκνή δασική βλάστηση του ευλογημένου μας τόπου, οι μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις και το γεωγραφικό ανάγλυφο του Δήμου μας και του γειτονικού Αγίου Όρους, έκαναν επιτακτική την ανάγκη σύστασης ενός ακόμη πυροσβεστικού κλιμακίου που θα μειώσει δραστικά το χρόνο επέμβασης στην περίπτωση πυρκαγιάς. Ευχαριστώ όλους τους παράγοντες που συνέβαλαν στην επίτευξη ενός ακόμα στόχου. Η λειτουργία του πυροσβεστικού κλιμακίου, αναμένεται από τις αρχές Μαΐου και είμαι βέβαιος, ότι θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αίσθηση ασφάλειας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.

Στην τελετή παραλαβής του οικίσκου παραβρέθηκαν, επίσης, ο Διοικητής  της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Αντιπύραρχος Νικόλαος Αθάνατος, ο Διοικητής Π.Υ. Χαλκιδικής, Πύραρχος Αριστείδης Κατιρτζίδης, ο Διοικητής Π.Υ. Σταγείρων – Ακάνθου, Αντιπύραρχος Διαμαντής Ταραζάς, ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Αυγερινός, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ουρανούπολης κ. Μιχάλης Λεμονιάδης και εκπρόσωπος της Ελληνικός Χρυσός ΑΕ.