ΤΑ 2 ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στα έργα που γίνονται στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης, μιλώντας στο 5o Συνέδριο της prodexpo στη Βόρεια Ελλάδα. Μεταξύ άλλων, ο κ. Καραγιάννης είπε ότι το Μετρό της Θεσσαλονίκης έχει ορατό ορίζοντα ολοκλήρωσης για το τέλος του 2023 και πως η παράδοσή του θα γίνει εντός του χρονοδιαγράμματος. Ακόμη, αναφέρθηκε και στο FlyOver του περιφερειακού, αλλά και τα οδικά έργα στον άξονα που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Χαλκιδική, κάνοντας αναφορά στα δύο έργα που θα κάνουν την μετακίνηση ταχύτερη και ασφαλέστερη. 

Εκτός των άλλων, στην ομιλία του ο κ. Καραγιάννης ανέφερε και τα εξής:

Κυρίες και κύριοι,

Τα τελευταία 2,5 χρόνια στο Υπουργείο  Υποδομών και Μεταφορών, αλλάξαμε το δόγμα, τις προτεραιότητες, τη θεώρηση, αλλά και τη θεσμική και χρηματοοικονομική διαχείριση των έργων υποδομής.

Εξαγγείλαμε και υλοποιούμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα έργων άνω των 13 δις €, που στόχο έχει την επανεκκίνηση του κατασκευαστικού κλάδου και την αναβάθμιση των υποδομών της χώρας ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες της οικονομίας μας, τονίζοντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, δημιουργώντας τις συνθήκες για καλύτερες, ταχύτερες και ασφαλέστερες μετακινήσεις από την Αλεξανδρούπολη ως τη Κρήτη.

Παραλάβαμε έργα στάσιμα και προβληματικά που λίμναζαν, και εφαρμόζοντας μια νέα φιλοσοφία είμαστε σε θέση σήμερα να βρισκόμαστε μπροστά σε ένα εντυπωσιακό πακέτο έργων για τη Θεσσαλονίκη και τη Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας .

Εντατικοποιώντας τη χρήση του θεσμικού και χρηματοδοτικού εργαλείου των ΣΔΙΤ και αξιοποιώντας τα σύγχρονα χρηματοδοτικά κερδίζουμε σε ταχύτητα εξασφαλίζοντας παράλληλα χρηματοδότηση και δίκαια ανταπόδοση για το δημόσιο συμφέρον.

Υλοποιούμε τα έργα που θα ωθήσουν σε ακόμη ισχυρότερη ανάπτυξη την οικονομία μας το αμέσως επόμενο διάστημα και θα προετοιμάσουν το έδαφος για την επόμενη μέρα των υποδομών στη χώρα.

Στον συγκοινωνιακό τομέα και ιδιαίτερα σε ο,τι αφορά τα έργα βελτίωσης των αστικών μεταφορών, τρέχουμε με γρήγορους ρυθμούς:

Στην ενότητα των μεγάλων οδικών υποδομών της Περιφέρειας, τους κάθετους άξονες της Εγνατίας οδού και στην ευρύτερη περιοχή επιρροής της πόλης, πρέπει να σταθούμε

  • Στο έργο βελτίωσης – διαπλάτυνσης της οδού Μουδανιά – Ποτίδαια.

Το ορφανό χιλιόμετρο που εκκρεμούσε για χρόνια, το δημοπρατήσαμε, το ξεκινήσαμε και προγραμματίζουμε να το παραδώσουμε το καλοκαίρι, μέσα στη τουριστική σεζόν

  • Αλλά και στο Θέρμη-Γαλάτιστα, όπου ήδη έχουμε παραδώσει στην κυκλοφορία και τα πρώτα χιλιόμετρα, και μάλιστα εκείνα της νέας χάραξης, με ορίζοντα παράδοσης του συνολικού έργου το φθινόπωρο.

Και τα δύο αυτά έργα θα κάνουν ταχύτερες, ποιοτικότερες και ασφαλέστερες τις μετακινήσεις από και προς τη Χαλκιδική.

Ξέρετε αυτή η δυστοκία επι σειρά ετών μίας εύρυθμης και αποτελεσματικής σύνδεσης της Χαλκιδικής με τη Θεσσαλονίκη αποκαθίσταται.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία του κου Καραγιάννη:

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 9/3/2022]